Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Κόλπος: Έκτακτες προμήθειες πετρελαίου & 4 CVN



Σε έκτακτες προμήθειες πετρελαίου και διϋλισμένης βενζίνης για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες δύο μηνών προέβησαν η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο και αυτό μόνο θετικό προμήνυμα δεν είναι για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή. Και ειδικά η προμήθεια για χρονικό ορίζοντα δύο μηνών δίνει μάλιστα και ένα χρονικό πλαίσιο για το πόσο διάστημα θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι επιχειρήσεις των δυτικών πχ. στο Ιράν.
Η έκτακτη προμήθειας αφορά παραγγελίες για την προμήθεια 250.000 τόνων πετρελαίου ντίζελ και βενζίνης το ερχόμενο δίμηνο. Το ίδιο έκανε και η Γαλλία, χωρίς να ανακοινωθεί η ποσότητα πετρελαίου και βενζίνης που προμηθεύτηκε.
Την ίδια στιγμή η συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στο Κόλπο έχει φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα: Στα δύο αεροπλανοφόρα που ναυλοχούν στην περιοχή σύντομα θα προστεθεί ένα τρίτο ενώ είναι πιθανόν και το "Αϊζενχάουερ" (CVN69) που ναυλοχεί στα ανοικτά της Συρίας να συμμετάσχει στην επιχείρηση για να συγκεντρωθεί έτσι ο απαραίτητος αριθμός των τεσσάρων αεροπλανοφόρων. Το τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα βρισκεται στο Κόλπο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου