Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Ο Τσάβες πάτησε πόδι στην... ΕΕ του Νότου με όπλο τα πλεονάσματα


Ο δικός μας «βορράς» είναι ο Νότος, είπε με νόημα ο Τσάβες, «δείχνοντας» τις μεγάλες οικονομίες Βραζιλίας και Αργεντινής, που πασχίζουν να βρουν αγορές για τα προϊόντα τους
Ο Τσάβες πάτησε πόδι στην... ΕΕ του Νότου με όπλο τα πλεονάσματα
«Η Mercosur είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, η ισχυρότερη κινητήρια δύναμη για την προάσπιση της ανεξαρτησίας μας», είπε ο ηγέτης της Βενεζουέλα, ο οποίος μίλησε για 20 λεπτά, στην Μπραζίλια της Βραζιλίας, εκπροσωπώντας την χώρα του στην Mercosur, κατά την επίσημη εισδοχή της ως πλήρες μέλος της οικονομικής ένωσης της Νοτίου Αμερικής.
Ο Ούγκο Τσάβες έκανε για το λόγο αυτό το πρώτο του ταξίδι εκτός συνόρων μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Η πολύ καλή του διάθεση και η εύρρωστη εικόνα του, συνοδεύτηκαν από σχόλια όπως ότι «η υγεία μου είναι πολύ καλή, όπως μπορείτε να δείτε».
Η εισδοχή της Βενεζουέλα, μίας «αριστερόστροφης» και προστατευτικής οικονομίας με σημαντικά μονοπώλια, σε μία ένωση ελεύθερου εμπορίου, σχολιάστηκε από πολλές πλευρές ως ένα οικονομικό και -ακόμη περισσότερο- πολιτικό παράδοξο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου