Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Έρευνα και στις εταιρείες πετρελαιοειδών



Έρευνα και στις εταιρείες πετρελαιοειδών αποφάσισε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ώστε να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής τα μέλη της οποίας αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της έρευνας με αφορμή τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών Φρόσω Χατζηλούκα, κατά τη σύσκεψη αποφάσισε να συσταθεί ομάδα τεχνοκρατών από τις υπηρεσίες ενέργειας και προστασίας του καταναλωτή για να ξεκινήσουν από σήμερα έρευνα στις εταιρείες πετρελαιοειδών για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξε ή όχι αδικαιολόγητη αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Η κ. Χατζηλούκα πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης των τιμών των πετρελαιοειδών είχε κάνει μία αξιολόγηση των τιμών των καυσίμων με βάση μία φόρμουλα στοιχείων και δεδομένων.
Όπως πρόσθεσε έγινε επικαιροποίηση των στοιχείων και έχουν προστεθεί νέα με την ευκαιρία της έναρξης της έρευνας στις εταιρείες πετρελαιοειδών. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ολοκληρωθούν γύρω στα μέσα Αυγούστου. Στη σύσκεψη υπό τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου έλαβαν μέρος τεχνοκράτες από την Υπηρεσία Ενέργειας, το Τμήμα Τελωνείων, το Γενικό Λογιστήριο και τη Στατιστική Υπηρεσία. 
ΠΗΓΗ:sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου