Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Σε Ιδιωτικές Εταιρείες Ασφάλειας Σκέφτεται να Αναθέσει την Φύλαξη του Δικτύου της η ΔΕΗ



Σε μείζον οικονομικό πρόβλημα εξελίσσεται για τη ΔΕΗ το φαινόμενο της κλοπής των μετασχηματιστών του δικτύου της. Η διοίκηση της επιχείρησης εξετάζει ήδη τη δυνατότητα να αναθέσει το έργο του ελέγχου του δικτύου της σε εταιρεία security, καθώς οι μέχρι τώρα υπολογισμοί δείχνουν ότι η ΔΕΗ για την ανάθεση μιας τέτοιας υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρεία θα βαρύνεται με το 10% της συνολικής απώλειας που έχει από τις κλοπές των μετασχηματιστών.
Για την κατάσταση στην οποία έχει φθάσει το φαινόμενο των κλοπών, ενημερώθηκαν σήμερα οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από στελέχη της ΔΕΗ που είχαν κληθεί μαζί με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό.
Κατά τη μαρτυρία των στελεχών της επιχείρησης, οι μέθοδοι κλοπών των μετασχηματιστών εξελίσσονται συνεχώς και όσα μέτρα και αν επινοεί η ΔΕΗ αντιμετωπίζονται από τα οργανωμένα κυκλώματα που επιδίδονται στην μαζική αφαίρεση μετασχηματιστών. 
Είναι αξιοσημείωτο το στοιχείο ότι έχει κλαπεί το 50% των μετασχηματιστών χαμηλής τάσης από τη ΔΕΗ και το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές όπως η Θήβα, η Λειβαδιά, η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία.  
Όπως ειπώθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή, οι κλοπές γίνονται από οργανωμένες συμμορίες, κυρίως αλλοδαπών, καθώς ένας μόνον μετασχηματιστής αποδίδει 120 κιλά χαλκού στους κλεπταποδόχους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου