Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Εμφιαλώνουν παράνομα επώνυμο υγραέριο




Την προηγούμενη Τετάρτη, κατά τις απογευματινές ώρες, περί ώρα 18.00, συνελήφθηκαν σε αγρό, στην περιοχή Ψαχνών Ευβοίας, ο οδηγός ΙΧ φορτηγού μεταφοράς εμφιαλωμένου υγραερίου ιδιοκτησίας επώνυμης εταιρίας εμπορίας με έδρα τη Λαμία, και Διανομέας εμφιαλωμένου υγραερίου της περιοχής, καθώς κατελήφθησαν επ’αυτοφόρω να ανταλλάσσουν παρανόμως, μεγάλο αριθμό φιαλών υγραερίου επωνύμων εταιριών εμπορίας υγραερίου, οι οποίες είχαν γεμιστεί και σφραγιστεί παράνομα, εν αγνοία των ιδιοκτητριών τους εταιριών και προορίζονταν για διάθεση στην κατανάλωση, σαν προερχόμενες από τις εταιρίες αυτές.
Συγκεκριμένα, κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης,  εντοπίστηκαν στον ανωτέρω χώρο, σε δύο ΙΧ φορτηγά, ιδιοκτησίας του Διανομέα εμφιαλωμένου υγραερίου, σημαντικός αριθμός επαναπληρούμενων φιαλών διαφόρων επωνύμων εταιριών εμπορίας υγραερίου. Στο σημείο, εμφανίστηκε λίγο αργότερα, φορτηγό, όπως προέκυψε,  ιδιοκτησίας της άλλης επώνυμης εταιρίας, με έδρα τη Λαμία, που μετέφερε μεγάλο αριθμό φιαλών διαφόρων εταιριών. Στο σημείο αυτό, άρχισε να εξελίσσεται μεταφόρτωση των φιαλών από το ένα φορτηγό στα άλλα.
Κατά την εξέλιξη της ανωτέρω διαδικασίας, οι δράστες κατελήφθησαν επ’αυτοφόρω από τα όργανα του ΑΤ Ν. Αρτάκης και όταν τους ζητήθηκε, δεν προσκόμισαν κανέναν παραστατικό που να αντιστοιχεί στο μεταφερόμενο φορτίο του ΙΧ της εταιρίας εμπορίας. Ακολούθησε υποβολή μηνύσεων εκ μέρους των εταιριών εμπορίας, των οποίων οι φιάλες ήταν το αντικείμενο συναλλαγής των δραστών, για σειρά αξιοποίνων πράξεων όπως  υπεξαίρεση των φιαλών τους, παράβαση του νόμου περί  εμπορικών σημάτων, παράβαση των διατάξεων περί αθεμίτου ανταγωνισμού καθώς και παράβαση των διατάξεων του νόμου περί Οργάνωσης της Αγοράς των Πετρελαιοειδών.
Κατόπιν αυτών, οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και προσήχθησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Τις επόμενες ημέρες, η Αστυνομία, με εντολή του αρμοδίου Εισαγγελέα,  προχώρησε σε απόδοση των φιαλών -κενών και πλήρων (που βρέθηκαν  στα χέρια των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν) στις τρείς ιδιοκτήτριές τους εταιρίες .  Κατασχέθηκαν (και αφαιρέθηκαν) επίσης οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας  των  φορτηγών.
Για την υπόθεση διατάχτηκε προανάκριση.    
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου