Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Οι προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ για το 2013




Εντός του Ιανουαρίου θα ψηφιστεί ο νόμος για τη δημιουργία της «νέας ΛΑΡΚΟ» στην οποία θα περάσουν τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ενώ τον επόμενο τρίμηνο θα εγκριθούν και οι ρυθμίσεις για την άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών που κατέχει ο ΟΔΙΕ και στη συνέχεια η εκκαθάριση του τελευταίου. 
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του μνημονίου, θέμα ημερών είναι και η ρύθμιση για τη λειτουργία των παιχνιδομηχανών του ΟΠΑΠ (VLTs) καθώς πρέπει εντός του Δεκεμβρίου να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και οι τελικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των τυχερών παιγνίων. 
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους η κυβέρνηση και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) πρέπει επίσης να προχωρήσουν σε σειρά ρυθμίσεων για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), όπως οι προβλέψεις για την καθολική υπηρεσία, για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και την ΕΥΔΑΠ (τιμολογιακή πολιτική, ρυθμιστική αρχή υδάτων, κ.λπ.). 
Στην έκθεση αναφέρεται πως τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις υπήρξαν απογοητευτικά και πως για το σύνολο του 2012 δεν θα ξεπεράσουν τα 100.000.000 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου