Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Προτάσεις του ΣΕΒ για το φορολογιικό σύστημα


Προτάσεις του ΣΕΒ για το φορολογιικό σύστημα

Σε σήριαλ λογιστικών αναζητήσεων και μικροπολιτικών ελιγμών έχει εκφυλιστεί, για μία ακόμα φορά, η χρονίζουσα ανάγκη μίας πραγματικής φορολογικής μεταρρύθμισης, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ελλάδος (ΣΕΒ).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, «το ανωμάλως αποσυρθέν προσχέδιο» του νέου φορολογικού συστήματος αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγήν, τόσο ως προς τη λογική του όσο και ως προς τη διαδικασία του.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ τονίζει την άμεση ανάγκη για ένα σύγχρονο φορολογιικό σύστημα και καταθέτει τις προτάσεις του πάνω σε αυτό:
- Σταθερό και απλό, προκειμένου να εμπεδώνει αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής στις παραγωγικές δυνάμεις και σε όλους τους φορολογούμενους.
- Διάφανο και δίκαιο, ώστε να μην υποθάλπει τη φοροδιαφυγή.
- Μοχλός ανάπτυξης, καταργώντας τα αντικίνητρα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικής δράσης και την καινοτομία.
- Με αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά αλλά ταυτόχρονα να στηρίζει την επένδυση και την αποταμίευση που είναι η βάση της ελπίδας μας για ανάκαμψη.
- Χωρίς το χαρακτήρα φοροεπιδρομής σε βάρος όσων είναι συνεπείς και στέκονται ακόμη στα πόδια τους.
Τέλος ο Σύνδεσμος εκτιμά πως η φορολογική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα την πραγματικότητα της αγοράς και της οικονομίας.
 ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου