Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ Συριακός Στρατός, ισλαμιστές και Ισραηλινοί σε ένα κοκτέϊλ θανάτου στο Γκολάν




Σφοδρές μάχες διεξάγονται αυτή την στιγμή στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του συριακού Γκολάν που συνορεύει με τον κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα, με εμφανή τον κίνδυνο εμπλοκής του Ισραήλ, το οποίο πάλι χθες δέχθηκε πυρά όλμων και σήμερα προειδοποίησε ότι αν επαναληφθούν οι ρίψεις βλημάτων στο έδαφός το θα επέμβει, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις προβοκάτσιες από την πλευρά των ισλαμιστών.
Ο κυβερνητικός Στρατός έχει επιτεθεί με άρματα μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ ΒΜP-1 και προσπαθεί να ανακτήσει την Κουνέϊτρα και τις περιοχές της Μπρίκα, του Μπιρ Άτζεμ και του αλ Χερς, που έπεσαν στα χέρια των ανταρτών πριν δύο ημέρες. Από την περιοχή είχαν αποχωρήσει οι περισσότερες συριακές δυνάμεις για να αναπτυχθούν στην μάχη του Χαλεπίου και οι άντάρτες βρήκαν αφύλακτες διαβάσεις και φυλάκια και κατάφεραν και πήραν τον έλεγχο.
Σήμερα πάντως, δέχθηκαν τον σφοδρό βομβαρδισμό της συριακής Αεροπορίας και υποχώρησαν από κάποια φυλάκια, όταν Su-22 προσέβαλαν τις θέσεις τους με ρουκέτες και βόμβες ελεύθερης πτώσης.
Η Κουνέιτρα, στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, βρίσκεται στα υψίπεδα του Γκολάν, ένα μέρος των οποίων έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί στο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής στις μάχες έχουν εκοτωθεί περίπου 50 άνθρωποι οι περισσότεροι ισλαμιστές.
Την Δευτέρα όμως ένα όχημα του ισραηλινού στρατού χτυπήθηκε από αδέσποτα πυρά ενώ στις 3 Νοεμβρίου τρία συριακά άρματα μπήκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη. Το Ισραήλ έχει καταγγείλει τα επεισόδια αυτά στον ΟΗΕ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου