Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας με διαδικασίες «εξπρές»


Πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας για 1200 υπαλλήλους στο Δημόσιο

  Πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας για 1200 υπαλλήλους στο Δημόσιο Φωτογραφία αρχείου
Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο δημόσιο καθώς σε δέκα ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των περίπου 1200 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Επιπλέον, σε 800 υπολογίζονται οι επίορκοι υπάλληλοι που θα τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία.
Διαδικασίες εξπρές για το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας που θα περιλαμβάνει 1200 περίπου υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εξαίρεση τις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που προσελήφθησαν χωρίς διαγωνισμό.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και όσων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το προεδρικό διάταγμα του 2005, ενώ δεν κινδυνεύουν όσοι είχαν προσληφθεί πριν τη σύσταση του ΑΣΕΠ.
Δεν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι όσοι καλύπτουν τα παραπάνω κριτήρια καθώς τίθενται και ποσοτικοί περιορισμοί.
Προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών, εξαιρούνται οι υπηρεσίες στις οποίες οι εν λόγω υπάλληλοι είναι λιγότεροι από 10, σε όσες είναι περισσότεροι από το 1/4 των διοικητικών και σε όσες είναι περισσότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού.
Εξαιρείται επίσης το προσωπικό των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, του ΟΑΕΔ, των νοσοκομείων και της γενικής γραμματείας Πολιτισμού.
Όσοι τεθούν υπό διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους, μέχρι την μετακίνηση τους σε άλλη υπηρεσία.
Το δεύτερο και πολύ μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας και μετακίνησης θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών.
Θα μετακινούνται και οι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Σε περίπτωση που αρνηθούν:
- Οι μόνιμοι υπάλληλοι που δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα υποβιβάζονται
- Οι υπό διαθεσιμότητα και οι αορίστου χρόνου θα απολύονται
Παράλληλα αυστηροποιούνται οι διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα για τους επίορκους.
Σε αυτοδίκαιη αργία, θα τίθενται εκτός από όσους έχουν στερηθεί την ελευθερία τους και οι υπάλληλοι, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και όσοι έχουν παραπεμφθεί στα πειθαρχικά για βαριά παραπτώματα, όπως η αδικαιολόγητη αποχή
Το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης εκτιμά ότι ο αριθμός όσων τεθούν άμεσα σε αργία θα προσεγγίζει τους 800.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου