Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΔΝΤ: Η δόση είναι αυτοκτονία, μην την πάρετε


ΔΝΤ προς Ελλάδα: Η δόση είναι αυτοκτονία, μην την πάρετε
Και έτσι απλά το ΔΝΤ εκθέτει όλους όσους ψήφισαν τα Μνημόνια θεωρώντας ότι σώζουν την χώρα
Ενώ η Ελλάδα αγωνιά για την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισ. ευρώ,  το ΔΝΤ προειδοποιεί με ειδική νότα την κυβέρνηση να μην πάρει τη δόση, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε αργό θάνατο της οικονομίας και ότι μοναδική σωτηρία είναι μια συνολική λύση του προβλήματος, με νέο κούρεμα χρέους. Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι αν η Ελλάδα πιέσει και πετύχει εκταμίευση της δόσης, θα διασπάσει την τρόικα, το ίδιο θα αναγκασθεί να αποχωρήσει  και η τύχη της χώρας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις της Γερμανίας. Αξιωματούχοι του Ταμείου προειδοποίησαν συνεργάτη του πρωθυπουργού, λέγοντάς του “η δόση είναι κώνιο, μην την πάρετε”.
Παράγοντες κοντά στις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι αν η Ελλάδα λάβει τη δόση τότε εκμηδενίζονται οι πιθανότητες για νέο κούρεμα και το νέο πακέτο διάσωσης που θα επιβάλλει η Γερμανία θα οδηγήσει τη χώρα σε εξάντληση και βαθύτερη ύφεση.
Επιχειρώντας να αναψηλαφίσει την κατάσταση, ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες του Euroworking group. Ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει στο συμφωνηθέν σενάριο και θα πιέσει σε νεκρό χρόνο στο Eurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση της δόσης, έχοντας στα χέρια και την ψήφιση του προϋπολογισμού με αυξημένη πλειοψηφία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου