Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Total Εναντίον Shell με Αφορμή τις Γεωτρήσεις στην Αρκτική



Η διοίκηση της γαλλικής Total στράφηκε την περασμένη εβδομάδα ενάντια στις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες που σχεδιάζουν και υλοποιούν αρκετές μεγάλες πετρελαϊκές στην περιοχή της Αρκτικής.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Κριστόφ ντε Μαρτζερί, τόνισε μιλώντας στους Financial Times ότι ο κίνδυνος από μια πιθανή διαρροή πετρελαίου είναι πολύ μεγάλος, καθώς οι γεωτρήσεις αυτές απέχουν πάρα πολύ από τις ακτές και τα πλησιέστερα κέντρα που μπορούν να συνδράμουν.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτές με θερμά σχόλια από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται το πρόγραμμα γεωτρήσεων της Shell στην Αλάσκα. Η Shell έχει αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα και μηνύσεις από τοπικούς πληθυσμούς, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ο σχεδιασμός της. Παράλληλα, έχει δαπανήσει 4,5 δις. δολάρια τα τελευταία επτά χρόνια για την προετοιμασία των εργασιών στην Αλάσκα, πράγμα που σημαίνει ότι υπολογίζει στην ολοκλήρωσή τους.
Οι υπόλοιπες μεγάλες πετρελαϊκές πάντως φαίνεται πως δεν συμφωνούν με την Total, αφού συνεχίζουν απτόητες τα σχέδιά τους για εξόρυξη στην Αρκτική.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου