Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Φωτιές ανάβει στην κυβέρνηση η "εξαφανισμένη" λίστα Λαγκάρντ



Σε μείζον πολιτικό θέμα αλλά και σε προτεραιότητα, ηθικής τάξης ζήτημα για την κυβέρνηση, έχει αναχθεί η… εξεύρεση του περιβόητου cd με τα ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία. Ενός cd που φέρεται να έχει «χαθεί» κάτω από συνθήκες που προς ώρας παραμένουν αδιευκρίνιστες αλλά προφανέστατα εγείρουν πληθώρα ερωτημάτων …
Όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, η κυβέρνηση ήδη κινείται για την ανάκτηση της λίστας της κυρίας Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα παραπέμπει στη Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε. Ειδικότερα ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε:
«Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση κινείται για να ανακτήσει τη δισκέτα με τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, την οποία παρέδωσε η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από την πλευρά του ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας αφενός για την αναζήτηση της συγκεκριμένης δισκέτας και αφετέρου για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες χάθηκε».
Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συλλαμβανόταν ψευδόμενος, αφού επίσημα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του αλλά και δικές του έγγραφες απαντήσεις στην Βουλή τον αφήνουν εκτεθειμένο για το μείζον θέμα του απολεσθέντος CD που περιέχει ονόματα χιλιάδων ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου