Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σπάρτακος για τη νέα αύξηση εισφορών των εργαζομένων σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής



Ανακοίνωση για τη νέα αύξηση των εισφορών για τους εργαζομένους στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής εξέδωσε ο Σπάρτακος, που όπως αναφέρει χαρατκηριστικά, θεωρεί απαράδεκτη και άκρως άδικη την αλλαγή του ποσοστού, όταν μάλιστα αυτή βαραίνει περισσότερο τους εργαζόμενους σε σχέση με τους εργοδότες.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:
Κουίζ: 1.  Ποιους άραγε να  επιβαρύνει η αλλαγή του ποσοστού κρατήσεων που έγινε στις πρόσθετες ειδικές εισφορές των ΥΒΑΕ;
2. Ανάμεσα στον εργαζόμενο και στον εργοδότη ποιος άραγε να επιβαρύνεται περισσότερο επί των αποδοχών του;
Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Νόμου 4075/12, καθορίστηκε ενιαίο ποσοστό πρόσθετων ειδικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ, αλλαγή που εφαρμόζεται και στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ Α.Ε., οι οποίοι απασχολούνται σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής και δίκτυα.
Μάλλον δεν θέλει και πολύ λοιπόν για να καταλάβει κάποιος ότι δεν έχει σταματημό ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να εφευρίσκουν τρόπους περαιτέρω αφαίμαξης των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, που υπηρετούν τόσο νευραλγικά πόστα και προσφέρουν τόσο ζωτικές υπηρεσίες, που καθιστούν τις νέες αλλαγές λίαν προκλητικές.
Η αλλαγή στα ποσοστά των κρατήσεων προς όφελος του εργοδότη, προκαλεί οργή και κατάπληξη στους εργαζόμενους στα Ορυχεία, στους Σταθμούς παραγωγής καθώς και στα δίκτυα μεταφοράς.
Η κυβέρνηση μείωσε τις εισφορές του εργοδότη από 5% σε 2,70% και αύξησε τις εισφορές των εργαζόμενων από 2,5% σε 4,30%. Πρόκειται μάλιστα για τους εργαζόμενους σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής, που το προσδοκώμενο ζωής δεν ξεπερνά τα 62 χρόνια !!! 
Αυτούς ακριβώς τους εργαζόμενους η κυβέρνηση έρχεται να τους «επιβραβεύσει» –για την τεράστια προσφορά τους στην παραγωγή του πολυτιμότερου αγαθού- με μια νέα επιβάρυνση. Την ίδια μάλιστα ώρα που αυξάνουν τις εισφορές, δε διστάζουν να μειώσουν τις συντάξεις και να αυξήσουν τα όρια ηλικίας. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου