Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Νάτα μας! Η Τουρκία χορηγεί ένα δις δολάρια δάνειο στην Αίγυπτο



Συνεχίζοντας τις πολιτικές δημιουργίας Νεοοθωμανικού χώρου στην Μεσόγειο η Τουρκία με γεμάτες τις τσέπες από λεφτά (η έτσι νομίζει) ξεκινάει και τους δανεισμούς για να προσδέσει στο άρμα της τις μουσουλμανικές χώρες. Η Δημοκρατία της Τουρκίας υπέγραψε συμφωνία δανείου με την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου ύψους 1 δις δολαρίων ΗΠΑ.
Από το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή πρωθυπουργού Αλί Μπαμπατζάν εξεδόθη γραπτή δήλωση χθες, στην οποία αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε συμφωνία δανείου κατά τη συνεδρίαση που έγινε παρουσία του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμαντ Μούρσι.
Η συμφωνία αναφέρεται στην παροχή 1 δις δολαρίων ΗΠΑ. Εκ  μέρους της Αιγύπτου η συμφωνία υπεγράφη ‘εξ ονόματος του υπουργού Οικονομικών της Αιγύπτου Μομτάζ Ελ Σαίεντ’.
Σύμφωνα με τη δήλωση  η τουρκική ‘Eximbank’ υπέγραψε τη χορήγηση προς την Αίγυπτο εξαγώγιμων αγαθών και υπηρεσιών, αξίας πάνω από $1 δις ευρώ, για τη χρηματοδότηση μελετών και  τη συνέχεια της παροχής χρηματοδοτικών διευκολύνσεων.
Αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας είναι η αύξηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου