Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΛάκα μας κάνουν; Ο Ε.Βενιζέλος είχε την λίστα με τους "βασιλιάδες της φοροδιαφυγής"!



Eδώ η λίστα, εκεί η λίστα, τελικά ποιος είχε την περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι; Ο ... Ευάγγελος Βενιζέλος! Ναι, στην χώρα που συμβαίνουν όλα τα τρελά και τα απίστευτα η λίστα με τους Έλληνες "βασιλιάδες της φοροδιαφυγής", συνολικά 2000 άτομα περίπου, δεν υπήρχε στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, ούτε στα χέρια του ΣΔΟΕ, αλλά στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος την είχε ... κρατήσει φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών! 
Γιατί; Δεν το εξήγησε, αν και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιους είδους στοιχεία δεν τα παίρνουν σπίτι τους οι υπουργοί φαύγοντας από το υπουργείο. 
Η υπόθεση αφορά την περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι, η οποία περιέχει 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης, την οποία εδώ και 18 μήνες δεν έχει δει κανένας. Η λίστα αυτή παραδόθηκε ιδιοχείρως από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτός την παρέδωσε στον Ι.Διώτη του ΣΔΟΕ και προφανώς αυτός την έδωσε στον διάδοχο του Γ.Παπακωνσταντίνου, Ε.Βενιζέλο καθώς τα στοιχεία ... τσούζουν και αφορούν το σύνολο, σχεδόν, της πολιτικής και οικονομικής ελιτ της χώρας! 
Τώρα ο Ε.Βενιζέλος λέει ότι "Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά η λίστα, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής"! Δηλαδή ξέρουμε τους απατεώνες που θησύρισαν στην πλάτη του ελληνικού λαού και έκλεψαν το δημόσιο, αλλά "έχουμε νομικό πρόβλημα γιατί η λίστα είναι προϊόν κλοπής"! Και η Γερμανία που πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ σε αυτούς που της παρέδωσαν ανάλογο CD με ονόματα Γερμανών φοροκλεπτών, γιατί δεν έχει νομικό πρόβλημα; .
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι έχει παραδώσει τη λίστα στην κυβέρνηση (η κυβέρνηση το αρνείται) και υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητά του ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων. Σημείωσε, δε, ότι η δημόσια συζήτηση για το θέμα τείνει να εκθέσει διεθνώς (!) τη χώρα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου