Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛ.ΠΕ.: Εξαιρετικά Αποτελέσματα λέει η UBS



Η UBS χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα 6μήνου των ΕΛ.ΠΕ. και θεωρεί την έναρξη λειτουργίας της Ελευσίνας από το Σεπτέμβριο ορόσημο για την μετέπειτα πορεία του Ομίλου.

Για αυτό το λόγο αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 6 ευρώ από 5 ευρώ προγενέστερα αν και διατηρεί την ουδέτερη σύσταση της.

Τα ΕΛ.ΠΕ. μπόρεσαν να ξεπεράσουν αισθητά το consensus των αναλυτών και να μειώσουν τον καθαρά δανεισμό στο 1,818 δισ. ευρώ από 2,203 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, εξηγεί η UBS, και για αυτό το λόγο θεωρεί τα αποτελέσματα εξαμήνου εξαιρετικά.
Σύμφωνα με την UBS, η ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης θα αφαιρέσει μεγάλο κίνδυνο από τη μετοχή, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του CFO του Ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. στο conference call, οι διαδικασίες για την αναχρηματοδότηση των 1,2 δισ. δολαρίων επιταχύνθηκαν και θα πρέπει να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων με μια κοινοπραξία ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Οεκσυγχρονισμός του διυλιστηρίου Ελευσίνας είναι έτοιμος και θα πρέπει συμβάλει στις ταμειακές ροές του Ομίλου από το Σεπτέμβριο και μετά, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS η λειτουργία της Ελευσίνας θα μπορούσε να προσθέσει 250 εκατ. ευρώ στα EBITDA του Ομίλου.
Η αναχρηματοδότηση του δανεισμού, η ομαλή έναρξη της Ελευσίνας και κάποια πρόοδος αναφορικά με τη διάθεση της ΔΕΠΑ θα μπορούσαν να δράσουν ως καταλύτες για να αυξηθεί περαιτέρω η τιμής στόχος για τη μετοχή, εξηγεί η UBS. Ειδικά για την ΔΕΠΑ, ο επενδυτικός οίκος αποτιμά το 35% της συμμετοχής των ΕΛ.ΠΕ.στα 718 εκατ. ευρώενώ συνολικά αποτιμά τη ΔΕΠΑ λίγο περισσότερο από 2 δισ. ευρώ.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα φλερτάρει με την έξοδο της από τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS πάντα, οι συνέπειες μια τέτοιας ενέργειας για τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ήταν ευνοϊκές, αφού ο Όμιλος «κερδίζει» και "πουλάει" προϊόντα σε δολάρια ενώ σημαντικό μέρος των λειτουργικών δαπανών του είναι σε τοπικό νόμισμα, άρα η υποτίμηση της νέας δραχμής θα μπορούσε να είναι πολύ ευεργετική για τα οικονομικά αποτελέσματα του, υπό την προϋπόθεση ότι οι ελληνικές τράπεζες που χρηματοδοτούν το βραχυπρόθεσμο δανεισμό του Ομίλου θα μετατρέψουν τα δάνεια στο νέο νόμισμα.
Στην αντίθετη περίπτωση,αν δηλαδή ο δανεισμός παραμείνει σε ευρώ, τότε ο Όμιλος θα αντιμετωπίζει το συναλλαγματικό κίνδυνο.
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου