Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κραυγή απελπισίας από ΓΣΕΕ: Οδηγούμαστε σε πραγματική ανεργία 34%!


Κραυγή απελπισίας από ΓΣΕΕ: Οδηγούμαστε σε πραγματική ανεργία 34%! 
Κραυγή αγωνίας και απελπισίας για τον εργασιακό χάρτη στην Ελλάδα βγάζει η ΓΣΕΕ στην -μάλλον πιο δυσοίωνη και «μαύρη» μέχρι σήμερα- έκθεσή της, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Το Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας αναφέρεται στην ανεργία στο τέλος του 2013 στον αριθμό-σοκ του 29% όσον αφορά τη στατιστική ανεργία και το εξωπραγματικό 34% όσον αφορά την πραγματική!
Όπως αναφέρει η έκθεση, το κόστος εργασίας στη χώρα μας έχει μειωθεί κατά 8% μέσα σε μια διετία αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει την εκτόξευση της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, με πρόβλεψη μάλιστα να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα μέχρι το 2020.
Την ίδια ώρα, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για τραγική κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας λόγω της αύξησης της ανεργίας, της εισφοροδιαφυγής από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία και τη μη καταβολή των οφειλών του κράτους από το 1993 (το υπολογίζει στα 12 δισ. ευρώ).
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι αν είχε «πιαστεί» ακόμη και το μισό από την ετήσια φοροδιαφυγή (περίπου 7,5 δισ. ευρώ) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα είχαν γλιτώσει από τις περικοπές. 
ΠΗΓΗ:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου