Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΚΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΑΤΜΟΥ Ατύχημα με δύο τραυματίες σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας



Μία απότομη διαρροή ατμού στην πυρηνική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Fessenheim, στην ανατολική Γαλλία, έγινε αιτία να τραυματιστούν ελαφρά δύο εργαζόμενοι και να σημάνει ο συναγερμός του εργοστασίου.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας EDF, το ατύχημα συνέβη σε μια από τις δεξαμενές όπου παράγεται οξυγονούχος ατμός. Από την μικρής ισχύος έκρηξη δεν προκλήθηκε φωτιά, ωστόσο ενεργοποιήθηκε αμέσως ο συναγερμός.
"Υπήρξε μια διαρροή ατμού υπεροξειδίου του υδρογόνου που σχηματίστηκε από τον ψεκασμό σε μια δεξαμενή υπεροξειδίου του υδρογόνου το οποίο έκανε αντίδραση με το νερό", δήλωσε ο εκπρόσωπος της EDF.
Δύο εργάτες υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, όταν ο καυτός ατμός διαπέρασε, σύμφωνα με την EDF, τα ειδικά γάντια που φορούσαν.
Επί τόπου μετέβη ισχυρή δύναμη της γαλλικής πυροσβεστικής, με 50 πυροσβέστες.
Το εργοστάσιο του Fessenheim βρίσκεται πολύ κοντά στα ανατολικά σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία και την Ελβετία και έχει γίνει συχνά ο τόπος διαδηλώσεων κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.
Πρόκειται για την πλέον "ηλικιωμένη" από τις πυρηνικές μονάδες που λειτουργούν σήμερα στη Γαλλία, και για το λόγο αυτό έχει ιδιαίτερα επικριθεί από τους οικολόγους, λειτουργεί από το 1977. Η μονάδα αυτή, που εκμεταλλεύεται ο EDF, διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες με παραγωγική ικανότητα 900 μεγαβάτ ο κάθε ένας.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δεσμευτεί να κλείσει τη μονάδα μέχρι το 2017. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου