Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το συμφέρον του διαπλεκόμενου κράτους πάνω από το συμφέρον του λαού και της πατρίδας



Αποκαλυπτικές πτυχές της νέας εξαπάτησης του ελληνικού λαού που επιχειρείται ή απλά της νέας ανικανότητας που αναδεικνύεται από ένα βαθιά διαβρωμένο κομματικό μηχανισμό που ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα για τη χώρα σκέφτεται και δρα με παλαιολιθικές λογικές, αναδεικνύονται καθημερινά.
Τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν στηθεί στο απόσπασμα ως οι μοναδικοί φταίχτες της «φούσκας» που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, κάποιοι επιμένουν…. ελληνικά και μικρόνοα. Δηλαδή να προτάσσουν το συμφέρον των τραπεζών, των εκδοτών και των βιομηχάνων, των δημάρχων και τοπικών κομματαρχών, των εμπόρων της υγείας και τελικά των εκμαυλιστών της κοινής λογικής, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.
Και αυτή η νέα απεχθής αλλά και τόσο γνώριμη (από παλιότερες εποχές)  πραγματικότητα, αποκαλύπτεται από την πραγματική αδυναμία να περικοπούν σπατάλες και δαπάνες από ένα υπερτροφικό κράτος, με επακόλουθο τη μείωση μισθών και συντάξεων όλων εκείνων που «ούτε τα έφαγαν μαζί» αλλά αντίθετα συνεισέφεραν τα μάλα σε αυτή την οικονομική κρίση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου