Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ανάδοχος για τα σεισμικά - τέσσερα βήματα έως τα γεωτρύπανα



Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του αναδόχου ή των αναδόχων που θα διεξάγουν τις σεισμικές έρευνες για υδρογονανθράκες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο. Το όνομα ή τα ονόματα θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας.  Θυμίζουμε ότι στη τελική φάση, είχαν προεπιλεγεί τέσσερις από τις αρχικά οκτώ εταιρείες που εξέφρασαν ενδιαφέρον. Τρεις από τις τέσσερις αυτές εταιρείες είναι νορβηγικών συμφερόντων, οι TGS-Nopec, PGS και Spectrum, και μια αμερικανικών, η ΙΟΝ με έδρα το Χιούστον.
Παρότι από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αναφερθεί ότι δεν θα είναι υποχρεωτικά μία η εταιρεία που θα αναλάβει τα σεισμικά, αξιόπιστες πηγές εκτιμούσαν, μιλώντας στο energypress, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, την ελληνική, μάλλον θα προτιμηθεί τελικά η ανάθεση σε μία και όχι σε δύο εταιρείες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος σύγχυσης εάν δεν είναι εντελώς «καθαρό» το τοπίο.
Το πρόβλημα που δημιουργείται από το ότι καθυστέρησε να ανακηρυχτεί ο ανάδοχος και συνεπώς οι σεισμικές έρευνες θα γίνουν το χειμώνα (από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο) δεν θεωρείται σημαντικό, καθώς μιλάμε για μεγάλες εταιρείες που έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουν υπό δύσκολες συνθήκες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου