Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής


ΣΥΡΙΖΑ: Όχι κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής
Την αντίθεσή του στην κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής (ΕΓΔΕΠ) του Υπουργείου ΠΕΚΑ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται πως: «Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση της ήδη υποβαθμισμένης Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της ανεύθυνης αντιμετώπισης από τη μνημονιακή κυβέρνηση  ζητημάτων κομβικής σημασίας όπως η ενεργειακή πολιτική. Είναι προφανές ότι η ανευθυνότητα αυτή   και η απουσία ολοκληρωμένης πολιτικής στον ενεργειακό τομέα δίνει την ευκαιρία σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, να λυμαίνονται τον κρίσιμο και προσοδοφόρο χώρο της ενέργειας σε βάρος της κοινωνίας και της ανάπτυξης του τόπου».
Συνεχίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην ίδια ανακοίνωση θεωρεί ότι: «ειδικά στη σημερινή συγκυρία με τις ενεργειακές ανακατατάξεις σε διεθνές επίπεδο να έχουν σημαντικές διπλωματικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις (π.χ. αγωγοί φυσικού αερίου), είναι στρατηγικής σημασίας η εκπόνηση ενός δημοκρατικού, μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, θα μειώνει την εξάρτησή της από εισαγόμενα καύσιμα, θα προωθεί την εξοικονόμηση ενέργειας και θα ενισχύει τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα υπό δημόσιο σχεδιασμό και έλεγχο, και χωρίς οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών.
Σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της κυβέρνησης, θεωρούμε ότι η εκπόνηση ενός τόσο σύνθετου ολοκληρωμένου προγράμματος προϋποθέτει την πλήρη αξιοποίηση του πλούσιου επιστημονικού δυναμικού της χώρας και την αναβάθμιση αντί για την κατάργηση των αρμόδιων υπηρεσιών». 
ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου