Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

5ετής συμφωνία ψευδοκράτους - TPIC για πετρελαϊκές εγκαταστάσεις



Στη σύναψη συμφωνίας με τη Διεθνή Τουρκική Εταιρία Πετρελαίου (Turkish Petroleum International Company, TPIC) για τη μεταβίβαση  για 5 χρόνια του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στα Γαστριά, ο οποίος ανήκει στην «αρχή ηλεκτρισμού» , προχώρησε το ψευδοκράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαβαντίς, το περιεχόμενο του οποίου αναδημοσιεύουν τα κυπριακά μέσα.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την ανακοίνωση έκανε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της TPIC, ο Πρόεδρος του ΔΣ της τουρκικής εταιρείας,  Μιτχάτ Τζιανσίζ.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η TPIC, η οποία υπάγεται στον Ανώνυμο Συνεταιρισμό Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ), θα ανεγείρει στα κατεχόμενα Γαστριά εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών, ενώ αναφέρεται ότι τα καύσιμα που θα είναι αποθηκευμένα εκεί, θα διατίθενται προς πώληση τόσο στην «αρχή ηλεκτρισμού», όσο και σε άλλες χώρες της Μεσογείου. Ο κ. Τζιανσίζ αναφέρει ότι το έργο αυτό που ανέλαβε η TPIC θα συμβάλει στο να καταστεί το ενεργειακό παιχνίδι στην Μεσόγειο πιο ανταγωνιστικό και αποκαλύπτει ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών θα είναι χωρητικότητας 50 χιλιάδων κυβικών μέτρων. Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας, η TPIC ανέλαβε τη δέσμευση να παρέχει 200.000 τόνους πετρελαίου το χρόνο στην «αρχή ηλεκτρισμού».
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία της TPIC με το ψευδοκράτος εντάσσεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα ενέργειας που υπέγραψαν ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ με τον «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Σουνάτ Ατούν κατά τη διάρκεια Διεθνούς Συνεδρίου για την ενέργεια στις 22 Οκτωβρίου 2010, στην Τουρκία.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου