Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η Χεζμπολάχ καλεί τις ΗΠΑ να «ειρηνεύσουν» το Ισραήλ


иран израиль сша израиль иран сша иран
Το Ιράν θα καταφέρει χτύπημα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ. Τέτοια προειδοποίηση έκανε ο επικεφαλής του λιβσνικού κινήματος Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι της Βηρυτού Αλ Μαγιαντίν (Al-Mayadin).
Ο Λιβανέζος πολιτικός, επικαλούμενος κάποια επίσημα πρόσωπα του Ιράν δήλωσε ότι η αντίστοιχη απόφαση έχει ήδη ληφθεί από την Τεχεράνη. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι δεν θα έχει σημασία, το αν συμμετάσχουν ή όχι άμεσα οι ΗΠΑ στην ισραηλινή επίθεση. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όπως είπε, για την επίθεση εναντίον των ιρανικών εγκαταστάσεων θα ευθύνεται η Ουάσιγκτον.
Η προειδοποίηση του αρχηγού της Χεζμπολάχ, για τον οποίο η Τεχεράνη μαζί με τη Δαμασκό είναι βασικός σύμμαχος στην περιοχή, είναι πολύ λογική, - θεωρεί ο Ντμίτρι Μαριάσης, εμπειρογνώμονας του ρωσικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών.
- Το Ισραήλ, χωρίς τη συγκατάθεση των ΗΠΑ δεν θα καταφέρει κανένα πλήγμα. Κάτι περισσότερο. Ο ισραηλινός Στρατός δεν έχει αρκετές δυνατότητες για την καταφορά αποτελεσματικού χτυπήματος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Οι εγκαταστάσεις του είναι κρυμμένες βαθιά στο έδαφος και για την προσβολή τους απαιτούνται ειδικά όπλα. Η μόνη χώρα, που μπορεί να βοηθήσει το Ισραήλ είναι οι ΗΠΑ. Έτσι, λοιπόν, δεν έχει σημασία ποιός θα καταφέρει το πλήγμα, όλοι θα ξέρουν ότι πίσω από το Ισραήλ βρίσκονταν και βρίσκονται οι ΗΠΑ.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου