Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


13/06/2012
              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Στις 09.06.12 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Γενικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε η Τροποποίηση του Ασφαλιστικού Προγράμματος της Groupama.

Ένα Γενικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε όχι για να κάνει αυτό που ορίζει το Καταστατικό αλλά για να « νομιμοποιήσει » μετά από 11 μήνες την επιμελημένα κρυφή πράξη του Προεδρείου.
Μια πράξη που είχε ως αντίκτυπο οικονομικές παρενέργειες στο αποταμιευτικό μας χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ.

Το κορυφαίο όμως ζήτημα είναι η συνεχόμενη αντικαταστατική λειτουργία του Προεδρείου που έχει φέρει ήδη στους εργαζόμενους ζημίες.  Θυμίζουμε τις εν κρυπτώ και αντικαταστατικές λειτουργίες όπως οι προϋπηρεσίες των νεοπροσληφθέντων, το πρόγραμμα εργασίας βάρδιας των Β.Ε.Θ. που μετά τη συμφωνία και την υπογραφή του ήρθε προς έγκριση, τις συνδικαλιστικές απαλλαγές, τα 26.000,00 € για τις Δημόσιες Σχέσεις τους που το ποσό δεν έγινε γνωστό επιμελώς για αρκετές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλα πολλά.

Έγινε λοιπόν ένα Γενικό Συμβούλιο που αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως όφειλε, δεν είχε παρά μόνο απλούς χειροκροτητές του Προεδρείου.  Χειροκροτητές του Προεδρείου που ούτε λίγο ούτε πολύ είχε το συνηθισμένο επιχείρημα ότι για όλα φταίει η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ.

Το αποκορύφωμα των « επιχειρημάτων » του Προεδρείου ήταν το καταπληκτικό :  « εντάξει έγινε ένα λάθος και είναι μαγκιά να το αναγνωρίζεις ».

Πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι μαγκιά είναι όταν θεωρείς ότι έχεις λάθος να προσπαθείς να το διορθώσεις και όχι να επιμένεις στο λάθος.  Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρείται τζάμπα μάγκας.
Στο Γενικό Συμβούλιο κατατέθηκε από την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ ολοκληρωμένη πρόταση για το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα της Groupama, επ΄ωφελεία του συνόλου των εργαζομένων (παλιών και νέων), ούτως ώστε να αποτελέσει και πρόταση προς την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η οποία απερρίφθη κατηγορηματικώς.

Το συγκλονιστικό είναι, ότι την απέρριψαν λόγω του Καταστατικού, ξεχνώντας ότι έπραξαν παρομοίως, δηλαδή με απόφαση Γενικού Συμβουλίου προσέφυγαν σε Γενική Συνέλευση για την επικύρωση της ΕΣΣΕ πράγμα που δεν όριζε το Καταστατικό.

Τελικά το Προεδρείο αποδεικνύει ότι δεν αφουγκράζεται την θέληση των εργαζομένων και δείχνει να μην τους υπολογίζει πια.

Θεωρούμε πλέον ότι σήμερα δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει καταλάβει τι σήμαιναν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ, όταν από τα τα δημόσια βήματα κατά τις ημέρες των εορτών διατυμπάνιζε ότι : «οι εργαζόμενοι θα βάλουν πλάτη».  Το μόνο που έχει απομείνει είναι να δούμε πόσο επιτέλους πλάτη έχουμε βάλει.  Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι αυτά που βιώνουμε σήμερα στη Διακίνηση του Νότου, στα Οργανογράμματα, στις Άδειες Εκτέλεσης Εργασιών και άλλων ζητημάτων φαίνεται να είναι η Αρχή των δεσμεύσεων τους.




ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου