Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έρευνες πετρελαίου​: Με μισή καρδιά καταθέτουν προσφορές στις 2/7



Πολιτική αστάθεια, αλληλοσυγκρουόμενες διακηρύξεις κομματικών στελεχών για τη διαχείριση του ορυκτού πλούτου και επικοινωνιακές αστοχίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, προκαλούν έντονους προβληματισμούς στις εταιρείες έρευνας πετρελαίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις ερευνητέες περιοχές.
Η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία οι εταιρείες θα καταθέσουν προσφορές για τις περιοχές Κατάκολου, Ιωαννίνων και Δυτικού Πατραϊκού είναι η 2 Ιουλίου.
Οι εταιρείες που αγόρασαν από το υπουργείο τα σεισμικά στοιχεία για τις 3 αυτές περιοχές, μεταξύ των οποίων και ελληνικές, συνεχίζουν την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις προσφορές τους.
Όπως επισημαίνουν στο euro2day πηγές ελληνικής εταιρείας, από τη στιγμή που διαθέσαμε 70.000 ευρώ για την αγορά των στοιχείων και επενδύουμε πολλαπλάσια ποσά σε ανθρωποώρες, λογισμικό και υπηρεσίες για την ανάλυσή τους, είναι αδύνατο να κάνουμε πίσω. Ωστόσο όπως τονίζουν, προκαλεί άγχος η πολιτική αστάθεια και η απουσία συνομιλητή.
Αναφορικά με τον αριθμό των εταιρειών που θα καταθέσουν προσφορές και το μέγεθός τους, πηγές της αγοράς αναφέρουν στο euro2day ότι οι προοπτικές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ευοίωνες.
Μεγάλη ευθύνη επιρρίπτουν.............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου