Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Βάφτισαν «βιοκαύσιμο» τα τεμαχισμένα ελαστικά



Βάφτισαν στερεό «βιοκαύσιμο» τα τεμαχισμένα ελαστικά, δίνοντας, σε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία (εντός μιας ημέρας, από την υποβολή του σχετικού αιτήματος) άδεια να τα χρησιμοποιεί, ως καύσιμη ύλη, για την παραγωγή ασβέστη. Αγνοώντας, μάλιστα, ότι προ έτους, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του είχαν επιβάλλει, για τον λόγο αυτό, υψηλό πρόστιμο. Ερωτηθείς, από το kathimerini.gr, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ασβέστου, Σπύρος Δουκέρης, για το θέμα, κατέστησε σαφές, ότι καμιά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής ασβέστου, όχι μόνο δεν διαθέτει άδεια χρήσης τεμαχισμένων ελαστικών, αλλά ορίζεται ρητά, στην αδειοδότησή τους, ότι η χρήση των τεμαχισμένων ελαστικών, ως καύσιμης ύλης, απαγορεύεται.
Όλα αυτά -και πολλά ακόμη, συμβαίνουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό τις ευλογίες του γενικού γραμματέα, Άρη Αλεξόπουλου, που έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παρέμβασης στο έργο τους.
Όπως, για παράδειγμα, όταν (καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του), παρενέβη, προκειμένου να αποτρέψει τον υπηρεσιακό υπουργό, Γρηγόρη Τσάλτα, να υπογράψει τα πρόστιμα που έχουν επιβάλλει σε ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής.
Ή όπως στην περίπτωση του Γραμματικού, όταν, σε συνεργασία και με άλλους παράγοντες του Υπουργείου, επιχείρησε να βγάλει αναξιόπιστο το πόρισμα των επιθεωρητών, ζητώντας από τον υπηρεσιακό υπουργό, Γρηγόρη Τσάλτα, να μην το λάβει υπόψη του, αφού υπάρχουν εκθέσεις πανεπιστημιακών, ότι όλα έγιναν καλά...
Ή όπως στην περίπτωση του αριθμού των εν ενεργεία παράνομων χωματερών, τις οποίες το Υπουργείο, θέλει να ανέρχονται σε 50 – 60, ενώ περί τις διακόσιες παράνομες χωματερές, υπάρχουν μόνον στην Πελοπόννησο.
Ας επανέλθουμε, όμως, στην αδειοδότηση συγκεκριμένης βιομηχανίας, να χρησιμοποιεί ως καύσιμο, τεμαχισμένα ελαστικά..............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου