Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Επιστημονικό επίπεδο Μεσαίωνα, για λαούς-πρόβατα: προωθούν "λύση" χωρίς καν να έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις!

 




Το επιστημονικό επίπεδο στο Μεσαίωνα ήταν πως η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτήν. Όταν ο Γαλιλαίος τόλμησε να πει πως η Γη περιστρέφεται, αντιμετώπισε τη χλεύη της εξουσίας και κλήθηκε από την Ιερά Εξέταση "δι' υπόθεσίν του" και τα περαιτέρω. Κάτι εντελώς αντίστοιχο βιώνουμε σήμερα, τόσο με την κλιματική απάτη όσο και την..

πανδημία: οι πολιτικοί αποφάσισαν ποια "επιστήμη" επιτρέπεται και ποια όχι κι όποιος δεν συμμορφώνεται με τις επιταγές των πολιτικών δέχεται ποικίλους χαρακτηρισμούς ("αρνητής", "ψεκασμένος", κλπ). 

Στην υπόθεση της κλιματικής απάτης οι Γερμανοί μέσω της ΕΕ προώθησαν την επανεμφάνιση στο προσκήνιο του υδρογόνου, ενός καυσίμου που δοκιμάστηκε πριν περισσότερο από ένα αιώνα. Παρόλο που ήταν το όραμα των Ναζί, εγκαταλείφθηκε άνευ επαίνων, τόσο απ' τους Βρετανούς το 1930, όταν πήρε φωτιά το αερόπλοιο R101, όσο κι απ' τους Γερμανούς το 1937, όταν πήρε φωτιά το αερόπλοιο Χίντεμπουργκ. Σήμερα τους είναι αρκετό που η Μίζενς έχει ετοιμάσει εργοστάσια ηλεκτρόλυσης για να πουλήσει σ' όλο τον πλανήτη: οι εξαγωγές των Γερμανών καθορίζουν την πολιτική της ΕΕ. Μόνο που αυτό το βασίζουν στην πολιτική περιορισμού των "αερίων του θερμοκηπίου" κι αυτός ο "περιορισμός" μόλις μας τελείωσε! Μένει μόνο η υποκρισία όσων προωθούν την κλιματική απάτη, τόσο για να βρουν νέο βιομηχανικό μοντέλο όσο και για να ελέγξουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, μέσω της υποχρεωτικής χρήσης παντού μόνο ηλεκτρικής ενέργειας.

Έκθεση που συντάχθηκε το 2022 για λογαριασμό της Βρετανικής κυβέρνησης το λέει ξεκάθαρα: σ' ένα μελλοντικό κόσμο με οικονομία υδρογόνου, οι διαρροές υδρογόνου στην ατμόσφαιρα ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας! Η επιστημονική έρευνα δείχνει πως όχι μόνο και το υδρογόνο είναι "αέριο του θερμοκηπίου", αλλά, επιπλέον έχει δυναμικότητα "υπερθέρμανσης" (αυτό που λένε Global Warming Potential), 11 φορές μεγαλύτερη του "επάρατου" διοξείδιου του άνθρακα!





Στην παραγωγή υδρογόνου η έκθεση εξέτασε διαρροές τόσο στη διαδικασία ηλεκτρόλυσης όσο και μέσω της παραδοσιακής τεχνολογίας μετατροπής μεθανίου (με δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, CCUS). Στη μεταφορά και αποθήκευση εξέτασε διαρροές μέσω αγωγών και μέσω βυτιοφόρων. Στους τελικούς χρήστες εξέτασε διαρροές στη βιομηχανία, σε κυψέλες καυσίμου, σε σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου, σε αεριοστροβίλους και στη θέρμανση.

Υπάρχουν σημεία δυνητικών διαρροών υδρογόνου τόσο στην παραγωγή όσο και στη διανομή, αλλά και στην τελική χρήση του υδρογόνου. Και η υπάρχουσα τεχνολογία δεν επαρκεί για τον περιορισμό των διαρροών, θα πρέπει να αναπτυχθεί κάποια άλλη τεχνολογία. Μόνο που το μόριο του υδρογόνου είναι τόσο μικρό, που όποια τεχνολογία και ν' αναπτυχθεί θα είναι αναγκαστικά ακριβή, ανεβάζοντας το κόστος για τις οικονομίες.

Κι αν θα προσέξετε καλύτερα το πιο πάνω διάγραμμα, μόλις 21% προβλέπεται  παραγωγή ηλεκτρολυτικού υδρογόνου, ενώ το 79% προβλέπεται από την κλασσική σημερινή διαδικασία μέσω του φυσικού αερίου, στην οποία απλά προσθέτουν σύστημα CCS-συλλογής και αποθήκευσης του CO2. Ξεχνούν επιτηδευμένα να μας πουν πως η κλασσική σημερινή διαδικασία παραγωγής φυσικού αερίου έχει τρομερές εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα, το οποίο έχει "περίπου" 30 φορές (ακόμα δεν μπορούν ν' αποφασίσουν πόσο και κάθε μερικά χρόνια το αυξάνουν) μεγαλύτερο Global Warming Potential από το διοξείδιο του άνθρακα!

Αν λοιπόν νομίζετε πως η "οικονομία του υδρογόνου" θα φέρει το τέλος της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι! Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας του φυσικού αερίου, αλλά οι "Έλληνες" πολιτικοί δεν εννοούν ποτέ να προωθήσουν την εκμετάλλευση ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ φυσικού αερίου, μη τυχόν και ενοχλήσουν τα κέρδη των εισαγωγέων και μεταφορέων φυσικού αερίου. Μα απ' την πρώτη ανάρτηση, με την οποία ξεκίνησε αυτό το ιστολόγιο το μακρινό πια 2013, αυτό ακριβώς έγραψα: "Μακάρι να βρεθεί στην Κρήτη το φυσικό αέριο που λένε ότι υπάρχει, μόνο αυτό μας σώζει!"


Από το greeklignite.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου