Ο γαλλικός όμιλος ελαιούχων σπόρων Avril σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή του 100% καυσίμου βιοντίζελ που προορίζεται για φορτηγά στόλου το 2023, εις βάρος του τυπικού βιοντίζελ αναμεμειγμένο σε καύσιμα αυτοκινήτου, αφού η επιχείρηση βοήθησε τον όμιλο να σημειώσει αποτελέσματα..
ρεκόρ πέρυσι, είπε. την Τετάρτη.Δημιουργήθηκε από Γάλλους καλλιεργητές ελαιούχων σπόρων και πρωτεϊνών, η Avril είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βιοντίζελ και ζωικής διατροφής στη Γαλλία και κορυφαίος παίκτης στο μαγειρικό λάδι και στα χημικά προϊόντα φυτικής προέλευσης.
Η εστίαση στο καύσιμο Oleo100 με υψηλότερο περιθώριο κέρδους αντί για το τυπικό βιοντίζελ αναμεμειγμένο με πετρελαϊκό ντίζελ στα αυτοκίνητα θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε αύξηση των εισαγωγών βιοντίζελ από τα διυλιστήρια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Avril, Jean-Philippe Puig.
Μίλησε αφού ο όμιλος ανέφερε άλμα 64% στα βασικά κέρδη, βοηθούμενο από τις υψηλότερες τιμές, την καλή κάλυψη της αγοράς ενόψει της αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων και τη μείωση του κόστους, αν και ο Puig είπε ότι η τάση είναι απίθανο να διαρκέσει φέτος, καθώς ο πληθωρισμός και η οικονομική ζοφερή επιβαρύνουν κατα παραγγελια.
Ο όμιλος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 200.000 τόνους από την παραγωγή του 1 εκατομμυρίου τόνων βιοντίζελ κατά μέσο όρο στη Γαλλία για το Oleo100 φέτος, από 40.000 τόνους το 2021 και 100.000 τόνους το 2022.
«Αν μπορούμε να κάνουμε λίγο περισσότερα, θα κάνουμε, και αυτό θα σημαίνει ακόμη λιγότερα για τον τυπικό διεστέρα (βιοντίζελ) που χρησιμοποιείται στο ντίζελ που διατίθεται στα πρατήρια βενζίνης», είπε ο Puig.
Οι πωλήσεις της Avril αυξήθηκαν 32% πέρυσι σε σύγκριση με το 2021 στα 9 δισ. ευρώ , ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 64% στα 583 εκατ. ευρώ . Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε € 218 εκ., αυξημένα κατά 45%.
Ο Puig τόνισε ότι οι αβέβαιες οικονομικές συνθήκες και η υψηλή αστάθεια που αναμένεται στις αγορές γεωργίας και ενέργειας δυσχεραίνουν τις προβλέψεις.
Οι τιμές της ελαιοκράμβης και του ηλίανθου έφθασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ πέρυσι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον κύριο εξαγωγέα ηλιόσπορων και προϊόντων στον κόσμο, πριν πέσουν πολύ κάτω από τα προ-ουκρανικά επίπεδα.
(Reuters)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου