Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Η Saudi Aramco προσφέρει περισσότερες προμήθειες βενζίνης κενού για τον Μάιο

 





Η Saudi Aramco πρόσφερε περισσότερες προμήθειες βενζίνης κενού (VGO) που θα εξάγονταν από το διυλιστήριό της στην Τζιζάν τον Μάιο, σύμφωνα με τους εμπόρους και τα ναυτιλιακά στοιχεία, σε ένδειξη ότι το διυλιστήριο δεν έχει ακόμη αυξηθεί σε..

πλήρη παραγωγή.

Το διυλιστήριο Jizan, η νεότερη εγκατάσταση της Aramco, αναμενόταν να αυξήσει την παραγωγή βενζίνης 10 ppm και να μειώσει τις εξαγωγές VGO αυτό το τρίμηνο, όταν θα φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα.

Ωστόσο, η Aramco πρόσφερε πρόσφατα τρία φορτία των 525.000 βαρελιών VGO το καθένα για φόρτωση από το Jizan τον Μάιο, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά αρχεία, από δύο φορτία τον Απρίλιο.

Η Saudi Aramco δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Τα φορτία έχουν προγραμματιστεί για φόρτωση μεταξύ 1-3 Μαΐου, 11-13 Μαΐου και 21-23 Μαΐου. Η Aramco συνήθως προσφέρει έως και δύο φορτία VGO το μήνα, σύμφωνα με εμπορικές πηγές και προηγούμενα αρχεία προσφορών.

Το VGO, ένα υπολειμματικό λάδι που απομένει από την απόσταξη πετρελαίου, χρησιμοποιείται συνήθως ως πρώτη ύλη διυλιστηρίου για την παραγωγή ντίζελ.

Η άνοδος των εξαγωγών VGO της Aramco έρχεται επίσης σε μια περίοδο που τα περιθώρια διύλισης ντίζελ έχουν αποδυναμωθεί παγκοσμίως.

Τα περιθώρια ντίζελ των ασιατικών διυλιστηρίων έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% στα 14,46 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, σε σύγκριση με την αρχή του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Εν τω μεταξύ, τα περιθώρια διύλισης ντίζελ της Βορειοδυτικής Ευρώπης αναφοράς μειώθηκαν κάτω από τα 16 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο από τις 25 Φεβρουαρίου 2022, καθώς οι εισαγωγές στην περιοχή παρέμειναν υψηλές.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου