Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Το Chevron road trip επιδεικνύει μείγμα ανανεώσιμων πηγών βενζίνης

 




Η Chevron USA Inc., θυγατρική της Chevron Corporation, ξεκίνησε σήμερα ένα οδικό ταξίδι στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ για να παρουσιάσει ένα καινοτόμο νέο μείγμα βενζίνης με περισσότερο από 50 τοις εκατό περιεχόμενο ανανεώσιμων..

πηγών ενέργειας. Άνθρωποι από τη Chevron και την Toyota θα οδηγούν τα Tundra, RAV4 και Camry της Toyota σε αυτό το οδικό ταξίδι με στόχο να δείξουν το καύσιμο, το οποίο είναι περισσότερο από 40 τοις εκατό λιγότερο εντάσεως άνθρακα από την παραδοσιακή βενζίνη σε βάση κύκλου ζωής.

Το οδικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τον Μισισιπή μέσω της Λουιζιάνα πριν ολοκληρωθεί στο Τέξας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι εκπρόσωποι της Chevron θα μιλήσουν με μέλη του κοινού για τα οφέλη των καυσίμων χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα, όπως τα βιοκαύσιμα και το μείγμα ανανεώσιμων πηγών βενζίνης. Το μείγμα ανανεώσιμης βενζίνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές του κύκλου ζωής και να χρησιμοποιηθεί στον υπάρχοντα στόλο αυτοκινήτων και με το υπάρχον δίκτυο τροφοδοσίας καυσίμων. Οι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν την περιοδεία στο Twitter και στο LinkedIn χρησιμοποιώντας το hashtag #futurefuelsshowcase.

Η Chevron πιστεύει ότι το μέλλον των μεταφορών είναι χαμηλές εκπομπές άνθρακα και αυξάνει την προσφορά λύσεων βιοκαυσίμων για τους πελάτες. Η εταιρεία παράγει και εμπορεύεται βιοντίζελ, ανανεώσιμο ντίζελ και ανανεώσιμο φυσικό αέριο, και επί του παρόντος κατασκευάζει υποδομές τροφοδοσίας υδρογόνου στην Καλιφόρνια. Για να συμπληρώσει αυτές τις προσπάθειες, η Chevron έχει αναπτύξει, παράγει και δοκιμάσει μείγματα ανανεώσιμων πηγών βενζίνης με στόχο τέτοια μείγματα να κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τη σημερινή υποδομή και να χρησιμοποιούνται σχεδόν σε οποιοδήποτε βενζινοκίνητο όχημα για άμεση μείωση της έντασης του άνθρακα σε σχέση με την παραδοσιακή βενζίνη.

Τα ανανεώσιμα μείγματα βενζίνης χρησιμοποιούν μια ποικιλία πρώτων υλών και τεχνολογιών για να επιτύχουν μειώσεις της έντασης του άνθρακα. Μαζί με την καινοτομία από τους κατασκευαστές κινητήρων και τη δημόσια πολιτική που υποστηρίζει καύσιμα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα, τα μείγματα ανανεώσιμων πηγών βενζίνης προορίζονται να μειώσουν την ένταση άνθρακα των ελαφρών και μεσαίων οχημάτων που κυκλοφορούν ήδη.

«Απαιτούνται πολλές λύσεις για να μειωθεί η ένταση του άνθρακα στον τομέα των μεταφορών», δήλωσε ο Andy Walz, πρόεδρος της Chevron της Americas Products. «Με περισσότερα από 265 εκατομμύρια βενζινοκίνητα οχήματα στους δρόμους σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μείγματα βενζίνης από ανανεώσιμες πηγές θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους σχεδόν τους οδηγούς να διαδραματίσουν ρόλο σε ένα μέλλον μεταφοράς χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Toyota για την ευκαιρία να επιδείξουμε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα που είναι συμβατές με κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Η Chevron και η Toyota διερευνούν νέες τεχνολογίες για την τροφοδοσία ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων και επιδιώκουν μια στρατηγική συμμαχία για να εξερευνήσουν νέες λύσεις υδρογόνου στον τομέα των μεταφορών.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου