Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Το διυλιστήριο Binh Son του Βιετνάμ καθυστερεί τη συντήρηση, αναμένει πτώση κερδών 88% φέτος





Η Binh Son Refining and Petrochemical του Βιετνάμ θα καθυστερήσει τη συντήρηση στο διυλιστήριό της μέχρι το επόμενο έτος και δήλωσε ότι αναμένει τα κέρδη να μειωθούν κατά 88% φέτος λόγω του αυξανόμενου..

κόστους, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων φόρων.

Ο Binh Son είπε ότι η καθυστέρηση συντήρησης θα επιτρέψει στην εταιρεία να «μεγιστοποιήσει την παραγωγή, τα έσοδα και τα κέρδη της» φέτος.

Το διυλιστήριο 130.000 βαρελιών την ημέρα είχε αρχικά προγραμματιστεί να υποβληθεί σε σημαντική συντήρηση από τις 22 Ιουνίου έως τις 11 Αυγούστου 2023. Η συντήρηση θα πραγματοποιηθεί πλέον στις αρχές του επόμενου έτους, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Τα καθαρά κέρδη της Binh Son προβλέπεται να μειωθούν φέτος στα 73,38 δολ. από 625 εκατ. δολ. πέρυσι, ανέφερε η εταιρεία.

Υπόκειται σε φόρο εισοδήματος 10% φέτος, έναντι 5% πέρυσι.

Η Binh Son αντιμετωπίζει περισσότερο ανταγωνισμό στην τοπική αγορά καθώς οι εισαγωγικοί δασμοί στη βενζίνη θα μειωθούν στο 5% φέτος από 8%. Η εταιρεία ανησυχεί επίσης ότι δεν θα μπορέσει να αγοράσει αρκετό αργό πετρέλαιο για τις δραστηριότητές της φέτος, λόγω των στενών προμηθειών.

«Ο παγκόσμιος πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ασκώντας ανοδική πίεση στον πληθωρισμό στο Βιετνάμ, ο οποίος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα εισαγόμενα υλικά», ανέφερε η εταιρεία. "Αυτό θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας."

Οι συνολικές εισαγωγές αργού πετρελαίου του Βιετνάμ το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 55% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 2,7 εκατομμύρια τόνους.

Η Binh Son, που ανήκει κατά 92% στην κρατική εταιρεία πετρελαίου PetroVietnam, εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να μεταφέρει τις μετοχές της στο κύριο χρηματιστήριο του Βιετνάμ, το Χρηματιστήριο Χοχιμίνχ, φέτος.

Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην αγορά της μη εισηγμένης δημόσιας εταιρείας ή UPCoM από το 2018.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου