Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Η Acelen της Βραζιλίας θα επενδύσει 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ντίζελ





Η υποστηριζόμενη από τη Mubadala Capital-Acelen θα επενδύσει 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια για να κάνει "πράσινο" ντίζελ και καύσιμα αεροσκαφών στη Βραζιλία, αρχής γενομένης από το 2026, σε μια κίνηση που θα τοποθετήσει την εταιρεία μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών σε αυτόν τον τομέα, ανέφεραν..

στελέχη στο Reuters. .

Το νέο βιοδιυλιστήριο, το οποίο η ενεργειακή εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει να κατασκευάζει τον Ιανουάριο του 2024, θα έχει την ικανότητα να παράγει 1 δισεκατομμύριο λίτρα ετησίως υδροκατεργασμένου φυτικού ελαίου (HVO), ένα καύσιμο που μοιάζει με ντίζελ χωρίς ορυκτά έλαια και προέρχεται από φυτικά έλαια και ζωικό λίπος.

Το έργο ενισχύει τον ρόλο της Βραζιλίας ως στρατηγικού προμηθευτή ανανεώσιμων καυσίμων, αξιοποιώντας τους άφθονους φυσικούς πόρους της. Η Βραζιλία παράγει ήδη βιοντίζελ με βάση τη σόγια και αιθανόλη από ζάχαρη και καλαμπόκι.

Ο Marcelo Cordaro, αντιπρόεδρος νέων επιχειρήσεων στην Acelen, δήλωσε ότι το βιοδιυλιστήριο θα χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα υποδομή στο εργοστάσιό του Mataripe, συμπεριλαμβανομένων των tankage και της logistics, και τον τερματικό σταθμό του λιμανιού για την εξαγωγή νέων καυσίμων.

Αυτή η μονάδα, η οποία αντιπροσωπεύει το 14% της ικανότητας διύλισης πετρελαίου της Βραζιλίας , αποκτήθηκε από την κρατική Petroleo Brasileiro (PETR4.SA) από τη Mubadala το 2021.

Αρχικά, το σογιέλαιο θα είναι η κύρια πρώτη ύλη του εργοστασίου, καθιστώντας δυνητικά τον μεγαλύτερο μεμονωμένο αγοραστή αυτού του εμπορεύματος της Acelen Βραζιλίας. Το εργοστάσιο θα απαιτήσει έως και 900.000 τόνους σογιέλαιου ετησίως. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει αρχικά μια πρόσθετη ετήσια κατανάλωση από 100.000 έως 150.000 τόνους καλαμποκέλαιου και ζωικού λίπους.

Ο Άσελεν υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης στο Άμπου Ντάμπι με την κυβέρνηση της πολιτείας Μπαΐα το Σάββατο.

Αρχικά, η Acelen αναμένει ότι το σύνολο της παραγωγής ανανεώσιμων καυσίμων θα εξάγεται, καθώς δεν υπάρχει ακόμη ρύθμιση στην αγορά της Βραζιλίας που να καθιστά δυνατές τις εγχώριες πωλήσεις.

«Θέλουμε να είμαστε παγκόσμιος παίκτης, αρχίζουμε να είμαστε μεγάλοι, έχουμε ήδη την ανταγωνιστικότητα να δραστηριοποιηθούμε στο εξωτερικό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος θεσμικών σχέσεων, επικοινωνίας και ESG της Acelen, Marcelo Lyra.

«Προφανώς, η αγορά της Βραζιλίας αναπτύσσεται και αρχίζει να ενθαρρύνει αυτό το είδος καυσίμου, οπότε λογικά για εμάς θα ήταν ενδιαφέρον να συμμετάσχουμε σε αυτό»


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου