Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει πράσινο φως στις εξαγωγές LNG από το έργο της Αλάσκας

 





Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε την Πέμπτη τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από το έργο LNG της Αλάσκας που μια μέρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανταγωνιστούν τη Ρωσία για τη μεταφορά φυσικού αερίου..

από την Αρκτική στην Ασία.

Το Υπουργείο Ενέργειας ενέκρινε τις εξαγωγές LNG της Alaska Gasline Development Corp (AGDC) από το έργο σε χώρες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Οι υποστηρικτές του έργου περίπου 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων ελπίζουν ότι θα είναι λειτουργικό έως το 2030 εάν λάβει επενδύσεις και όλες τις απαιτούμενες άδειες. Το LNG θα εξάγεται κυρίως σε χώρες της Ασίας.

Ο Frank Richards, πρόεδρος της AGDC που ανήκει στην Αλάσκα, είπε ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει την απόφαση των 51 σελίδων καθώς αναπτύσσει το έργο, το οποίο «θα προσφέρει στους Αλάσκας και στους συμμάχους των ΗΠΑ μια σημαντική πηγή χαμηλών εκπομπών, υπεύθυνα παραγόμενης ενέργειας, σύμφωνα με το διεθνές περιβάλλον προτεραιότητες».

Η AGDC δεν έχει ακόμη καταλήξει σε τελική επενδυτική απόφαση για το έργο.

Το Υπουργείο Ενέργειας δεν αξιολόγησε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του έργου και ενέκρινε μόνο τις εξαγωγές του, είπε ένας εκπρόσωπος.

Το Alaska LNG περιλαμβάνει μια εγκατάσταση υγροποίησης στη χερσόνησο Kenai στη νότια Αλάσκα και έναν προτεινόμενο αγωγό μήκους 807 μιλίων (1.300 χιλιομέτρων) για τη μεταφορά αερίου που έχει αποκλειστεί στη βόρεια Αλάσκα σε όλη την πολιτεία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε τον περασμένο μήνα το έργο γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου ConocoPhillips (COP.N) $7-B Willow στη βόρεια πλαγιά της Αλάσκας.

Η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει στα τέλη του 2023 την πρώτη από τις τρεις γραμμές στο έργο της Arctic LNG-2, το οποίο συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις LNG στον κόσμο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να εγκρίνει περισσότερες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ καθώς ανταγωνίζεται τη Ρωσία, παραδοσιακά έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενέργειας στον κόσμο.

Η Ρωσία δέχεται πιέσεις από τις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή της στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις εξαγωγές LNG προς την Ευρώπη μετά τη διακοπή των αποστολών αγωγών φυσικού αερίου στην ήπειρο από τη Μόσχα.

Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας (FERC), ένας ανεξάρτητος οργανισμός, έχει τη ρυθμιστική εποπτεία της τοποθεσίας, της κατασκευής και της λειτουργίας του LNG της Αλάσκας. Η FERC ενέκρινε την κατασκευή το 2020.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου