Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Η διακοπή του διυλιστηρίου του Κολοράντο προκάλεσε αύξηση των τιμών των καυσίμων

 




Το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου στο Κολοράντο έκλεισε στα τέλη Δεκεμβρίου μετά από ζημιές από τον εξαιρετικά κρύο καιρό και αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας για μήνες για να επισκευαστεί, δήλωσε ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του διυλιστηρίου, η Suncor με έδρα το Κάλγκαρι. Η διακοπή του διυλιστηρίου μπορεί..

να περιορίσει την προσφορά βενζίνης και ντίζελ στο Κολοράντο και, ευρύτερα, στην περιοχή Rocky Mountain, οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές λιανικής και για τα δύο. Από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου, η μέση λιανική τιμή της βενζίνης αυξήθηκε 51% στο Κολοράντο και 27% στην περιοχή Rocky Mountain, σε σύγκριση με αύξηση 9% στις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά.

Στις 24 Δεκεμβρίου, η Suncor έκλεισε το διυλιστήριο πετρελαίου 103.000 bpd στο Commerce City του Κολοράντο, λίγο έξω από το Ντένβερ. Η Suncor είπε ότι το ακραίο κρύο νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε καταστρέψει τον εξοπλισμό και ότι οι επισκευές θα απαιτούσαν πλήρη διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης και καθυστέρηση των εργασιών μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023.

Από τις 26 Δεκεμβρίου, η μέση λιανική τιμή της βενζίνης στο Κολοράντο αυξήθηκε κατά 1,39 $ ανά γαλόνι (γαλόνι) σε 4,10 $/γαλόνι, στις 20 Φεβρουαρίου. η πολυπληθέστερη πολιτεία στην περιοχή Βραχώδη Όρη. Υπολογίζεται ότι το Κολοράντο αντιπροσώπευε το 41% ​​των συνολικών πωλήσεων βενζίνης και το 25% των συνολικών πωλήσεων αποστάγματος (συμπεριλαμβανομένων τόσο των καυσίμων τζετ και του ντίζελ) στην περιοχή Rocky Mountain το 2021.

Η διακοπή του διυλιστηρίου Commerce City σημαίνει ότι η περιοχή πρέπει να αντλήσει από τα υπάρχοντα περιφερειακά αποθέματα και να μεταφέρει προϊόντα πετρελαίου από άλλα διυλιστήρια εκτός πολιτείας. Το Κολοράντο έχει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα αγωγών με άλλες περιοχές των ΗΠΑ από άλλες πολιτείες στην περιοχή Rocky Mountain. Έτσι, οι μεταφορές από τη Midwest και την ακτή του Κόλπου θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τις αποσύρσεις από τα περιφερειακά αποθέματα.

Οι απογραφές βενζίνης και ντίζελ των Rocky Mountain ξεκίνησαν το έτος πολύ κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Τα υπάρχοντα χαμηλά αποθέματα αποτελούν πρόσθετη πηγή αβεβαιότητας για τις τιμές στην περιοχή Rocky Mountain, επειδή οι αποσύρσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι να ξαναρχίσει η παραγωγή στο Commerce City. Οι υψηλότερες τιμές μπορεί να τονώσουν την αύξηση των εργασιών του διυλιστηρίου στη Γιούτα και στο Ουαϊόμινγκ για να αντισταθμίσουν τη διακοπή λειτουργίας και την παραγωγή επίχωσης που θα προερχόταν από το Commerce City.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου