Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκε κατά 150.000 Bpd

 



Η παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ για τον Φεβρουάριο ήταν, κατά μέσο όρο, 150.000 bpd μεγαλύτερη από ό,τι ήταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters την Τρίτη. 

Η παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον..

Φεβρουάριο αυξήθηκε στα 28,97 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την έρευνα, αλλά εξακολουθεί να είναι 700.000 bpd μικρότερη από ό, τι ήταν τον Σεπτέμβριο. 

Ο ΟΠΕΚ+--υπεύθυνος για την παραγωγή περίπου του 40% του παγκόσμιου αργού πετρελαίου- μείωσε τους στόχους παραγωγής πετρελαίου καθώς η ζήτηση έπεσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο όμιλος αύξησε αργά τους στόχους παραγωγής του πέρυσι καθώς η ζήτηση αυξανόταν, αλλά σταθερά απέτυχε να επιτύχει τους μηνιαίους στόχους παραγωγής του. 

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο OPEC+ αποφάσισε να ξεκινήσει τη μείωση των στόχων παραγωγής του ομίλου, με ισχύ τον Οκτώβριο. Η πρώτη περικοπή ήταν ήπια, μόλις 100.000 bpd . Η περικοπή θεωρήθηκε ως επί το πλείστον συμβολική, με τον όμιλο εκείνη την εποχή να εξακολουθεί να υποπαράγεται κατά σχεδόν 3 εκατομμύρια bpd. Όμως, με τις τιμές του πετρελαίου να πέφτουν από 120 δολάρια Brent σε λιγότερο από 90 δολάρια Brent μέχρι τη συνάντησή τους τον Οκτώβριο, ο ΟΠΕΚ+ προχώρησε σε περαιτέρω σύσφιξη των αγορών πετρελαίου κάνοντας δραστική περικοπή στους στόχους παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια bpd, με ισχύ τον Νοέμβριο. 

Οι στόχοι παραγωγής του ομίλου δεν έχουν αλλάξει από τότε. 

Για τα δέκα μέλη του ΟΠΕΚ που αποτελούν μέρος της ευρύτερης συμφωνίας του ΟΠΕΚ+, η παραγωγή του Φεβρουαρίου ήταν 880.000 bpd κάτω από τους στόχους της. Αυτό είναι πιο κοντά στον στόχο τους από ό,τι ήταν τον Ιανουάριο, όταν παρήγαγαν 920.000 bpd λιγότερο από τον στόχο τους. 

Για τον Φεβρουάριο, η Νιγηρία ήταν πίσω από τη μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, με το αφρικανικό έθνος να ενισχύει την παραγωγή κατά 100.000 bpd, σύμφωνα με την έρευνα του Reuters. Το Ιράκ σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή. 

Η Αγκόλα σημείωσε πτώση στην παραγωγή αργού πετρελαίου τον Φεβρουάριο κατά 80.000 bpd. 

Η έρευνα του Reuters βασίζεται σε δεδομένα ναυτιλίας, Petrologics και Kpler, μαζί με πληροφορίες που παρέχονται από τον ΟΠΕΚ και τους συμβούλους, ανέφερε το Reuters


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου