Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pioneer βλέπει πετρέλαιο 100 $ μέχρι το τέλος του έτους

 



Το αργό πετρέλαιο Brent θα είναι περίπου 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους, προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Pioneer, Σκοτ ​​Σέφιλντ.

Το πετρέλαιο έχει περιοριστεί σε εύρος τιμών τους ..

τελευταίους πέντε ή έξι μήνες, είπε ο Σέφιλντ, αν και η κινεζική ζήτηση αυξάνεται "σημαντικά".

"Νομίζω ότι αυτό που θα δούμε... Το Brent θα σπάσει τα 90 $ αυτό το καλοκαίρι και θα ανέβει στα $100 κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους." Αναμένει ότι το WTI θα είναι στα χαμηλά $90 μέχρι το τέλος του έτους.

Παρά τις εκκλήσεις για πετρέλαιο 100 δολαρίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pioneer επανέλαβε ότι η κεφαλαιακή πειθαρχία εξακολουθεί να είναι το όνομα του παιχνιδιού, προσθέτοντας ότι οι μέτοχοί της δεν έχουν αλλάξει την άποψή τους για αυτό. «Δεν βλέπουμε καμία απολύτως αλλαγή», δήλωσε σήμερα στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pioneer, Σκοτ ​​Σέφιλντ.

"Είχαμε μια χρονιά ρεκόρ το '22. Είχαμε περίπου 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν ταμειακές ροές. Επιστρέψαμε 8 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά στους επενδυτές τόσο σε μερίσματα όσο και σε εξαγορές - καμία αλλαγή."

Ο Σέφιλντ είπε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, και είναι απλώς business as usual, με την Pioneer να αναπτύσσεται 5% ετησίως, μετά την σταθερή παραγωγή πέρυσι. Ο Pioneer έδωσε οδηγίες για περίπου 3-3,5%, είπε ο Sheffield, αν και αναμένει ότι η Pioneer θα το νικήσει.

Το status quo όσον αφορά την πειθαρχία του κεφαλαίου έρχεται παρά την προοπτική του για υψηλότερες τιμές του πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους και παρά την τιμωρία από τον Λευκό Οίκο στη βιομηχανία πετρελαίου γενικότερα για την έλλειψη επενδύσεων και παραγωγής, ενώ οι τιμές του αργού πετρελαίου και της βενζίνης ήταν υψηλότερα πέρυσι.

Τον περασμένο μήνα, ο Σέφιλντ δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ πιθανότατα θα μειώσει ξανά την παραγωγή, με τη Σαουδική Αραβία να μην επιτρέψει στο Brent να παραμείνει στα 75 δολάρια το βαρέλι. Έκτοτε, οι τιμές του Brent έχουν αυξηθεί στα 82 δολάρια και η Ρωσία ανακοίνωσε μείωση κατά 500.000 bpd από τον επόμενο μήνα

Από το oilprice.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου