Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Η ExxonMobil σχεδιάζει να ξεκινήσει νέα CDU στο διυλιστήριο Beaumont





 Η Exxon Mobil Corp επιχειρεί να ξεκινήσει τη νέα μονάδα απόσταξης αργού (CDU) στο διυλιστήριό της στο Beaumont του Τέξας, 369.024 bpd, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις εργασίες του εργοστασίου την Πέμπτη.

Η Exxon ελπίζει να βάλει το..

πρώτο πετρέλαιο στο νέο CDU C $2-B, 250.000 bpd το Σαββατοκύριακο στην αρχική εκκίνηση της μονάδας, κάτι που θα αυξήσει τη χωρητικότητα του διυλιστηρίου κατά 68% μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ανέφεραν οι πηγές.

Η Exxon επισκευάζει επίσης μια μονάδα απόσταξης κενού 100.000 bpd (VDU) συνδεδεμένη στο CDU B των 180.000 bpd στο διυλιστήριο, ανέφεραν οι πηγές.

Η Exxon έχει πει ότι σχεδιάζει να φέρει το CDU C σε πλήρη παραγωγή μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Αυτή είναι η τρίτη προγραμματισμένη προσπάθεια ολοκλήρωσης της αρχικής εκκίνησης του CDU C. Η πρώτη προσπάθεια αναβλήθηκε και η δεύτερη αποτράπηκε λόγω της ανάγκης επισκευής ενός καταλυτικού υδροεπεξεργαστή. Οι επισκευές στο υδροθεραπευτήριο συνεχίζονται, ανέφεραν οι πηγές.

Όταν το CDU C φτάσει σε πλήρη παραγωγή, το διυλιστήριο Beaumont θα είναι τουλάχιστον το δεύτερο μεγαλύτερο σε δυναμικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, η αυξημένη απόδοση της παραγωγής στα δύο CDU που λειτουργούν στο διυλιστήριο, καθώς και η πιθανότητα η CDU C να υπερβεί την ονομαστική του χωρητικότητα των 250.000 bpd, μπορεί να καταστήσει το διυλιστήριο Beaumont το μεγαλύτερο στη χώρα.

Επί του παρόντος, το διυλιστήριο Motiva Enterprises 626.000 bpd στο Πορτ Άρθουρ του Τέξας, είναι το μεγαλύτερο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η Exxon κατασκεύασε τη μονάδα αργού για την επεξεργασία νέας παραγωγής αργού πετρελαίου από τη λεκάνη Permian στο Τέξας και το Νέο Μεξικό που αναπτύχθηκε την τελευταία δεκαετία.

Τα CDU λειτουργούν σε ατμοσφαιρική πίεση για τη διάσπαση του αργού πετρελαίου σε πρώτες ύλες για όλες τις άλλες μονάδες στο διυλιστήριο. Τα VDU λειτουργούν σε πίεση κενού για να διασπάσουν το υπολειπόμενο αργό από τα CDU, ενισχύοντας την απόδοση ενός βαρελιού αργού.

Οι υδροεπεξεργαστές χρησιμοποιούν υδρογόνο για την αφαίρεση θείου από τα καύσιμα κινητήρων και τις πρώτες ύλες τους σε συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανόνες των ΗΠΑ.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου