Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Τρεις πυρκαγιές στις εγκαταστάσεις της Pemex σε μια μέρα

 



Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού Pemex είδε τρεις πυρκαγιές σε μια μέρα σε τρεις ξεχωριστές εγκαταστάσεις που λειτουργεί στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Pemex ανέφερε την Πέμπτη μια πυρκαγιά στην..

αποθήκη Tuzandepetl στην πολιτεία Βερακρούζ. Η φωτιά ξεκίνησε στον εξοπλισμό γεώτρησης για άγνωστους ακόμη λόγους, ανέφερε η μεξικανική εταιρεία. Πέντε εργαζόμενοι αγνοούνται μετά το περιστατικό, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται για τα τραύματά τους στο νοσοκομείο, είπε η Pemex, προσθέτοντας ότι η φωτιά κατασβήστηκε.

Αργότερα την Πέμπτη, η εταιρεία είπε ότι υπήρξε πυρκαγιά στο διυλιστήριο Minatitlán στην ίδια πολιτεία, Veracruz. Η φωτιά περιορίστηκε και αργότερα σβήστηκε, αλλά πέντε εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, είπε η Pemex.

Το διυλιστήριο δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του και δεν έχει σημειωθεί ζημιά στον εξοπλισμό του διυλιστηρίου, σύμφωνα με την εταιρεία. Η αιτία αυτής της πυρκαγιάς εικάζεται ότι είναι η έκχυση προϊόντος σε μια καυτή επιφάνεια, πρόσθεσε η Pemex.

Η τρίτη πυρκαγιά μέσα σε μια μέρα σε εγκαταστάσεις της Pemex σημειώθηκε στο διυλιστήριο της Pemex στο Deer Park του Τέξας. Ένα περιστατικό πυρκαγιάς αναφέρθηκε σε μία από τις μονάδες του διυλιστηρίου του Deer Park την Πέμπτη, σύμφωνα με κοινοτικό συναγερμό που επικαλείται το Reuters. . Το περιστατικό πυρκαγιάς αντιμετωπιζόταν εντός του διυλιστηρίου και η ειδοποίηση ενημερώθηκε αργότερα σε απολύτως σαφή, σύμφωνα με το Reuters. 

Οι εγκαταστάσεις της Pemex έχουν υποστεί συχνά περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Νοέμβριο, 19 άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της Pemex και του προσωπικού πολιτικής προστασίας - τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη αγωγού με διαρροή στη Βερακρούζ.

Δύο μήνες πριν από αυτό το περιστατικό, ένας αγωγός φυσικού αερίου που διαχειριζόταν η Pemex εξερράγη στην πολιτεία Ταμπάσκο του Μεξικού τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας πυρκαγιά και οδήγησε στην εκκένωση όλων των εργαζομένων στον Σταθμό Διαχωρισμού Υδρογονανθράκων Paredón.

Σε μια άλλη μεγάλη έκρηξη που αφορούσε τα περιουσιακά στοιχεία της Pemex, ξέσπασε πυρκαγιά σε πλατφόρμα πετρελαίου Pemex στον κόλπο του Campeche στον νότιο Κόλπο του Μεξικού τον Αύγουστο του 2021. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια συντήρησης, σκότωσε πέντε εργάτες και τραυμάτισε άλλους  έξι  . Η διακοπή λόγω της πυρκαγιάς μείωσε την παραγωγή της Pemex κατά περίπου 444.000 bpd.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου