Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Το διυλιστήριο του Κουβέιτ Al Zour εκδίδει τον πρώτο του διαγωνισμό LSFO

 





Το Κουβέιτ εξέδωσε τον πρώτο του διαγωνισμό προσφέροντας μαζούτ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (LSFO) από το διυλιστήριο Al Zour που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, ανέφεραν..

πολλές πηγές του κλάδου την Παρασκευή.

Το διυλιστήριο προσφέρει 100.000 τόνους LSFO για φόρτωση μεταξύ 28 και 29 Νοεμβρίου, σε διαγωνισμό που λήγει στις 18 Νοεμβρίου, ανέφεραν πηγές.

Αυτός είναι ο πρώτος διαγωνισμός εξαγωγών LSFO του διυλιστηρίου μετά την έναρξη εμπορικής λειτουργίας της πρώτης φάσης του διυλιστηρίου πρόσφατα.

Η Al Zour είχε σχέδια να εξάγει τα πρώτα της φορτία πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τον Νοέμβριο, ανέφεραν στο Reuters πηγές που πρόσκεινται στο θέμα.

Το διυλιστήριο αναμένεται να αυξήσει σταδιακά τις δραστηριότητές του έως το 2023 και είναι έτοιμος να αποτελέσει σημαντικό προμηθευτή για την παγκόσμια αγορά LSFO όταν ξεκινήσει πλήρως.

Το διυλιστήριο 615.000 βαρελιών την ημέρα έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία βαρέος αργού και θα έχει χωρητικότητα αποθήκευσης LSFO 6,5 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Η KIPIC είναι θυγατρική της Kuwait Petroleum Corp (KPC), καμία από τις οποίες δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Το Al Zour θα είναι το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο εργοστάσιο διυλιστηρίου και  πετροχημικών στο Κουβέιτ.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου