Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Η Αυστραλία προτείνει να απαιτήσει καθαρότερη βενζίνη έως το 2025, με ενίσχυση στα διυλιστήρια

 


Η Αυστραλία πρότεινε την Παρασκευή να γίνουν αυστηρότερες οι απαιτήσεις ποιότητας της βενζίνης έως το 2025, σύμφωνα με τις περισσότερες πλούσιες χώρες, προσφέροντας παράλληλα περισσότερη βοήθεια στα δύο διυλιστήρια της, την Ampol Ltd και τη Viva Energy, για να ανταποκριθούν στα νέα πρότυπα.

Η κίνηση προωθεί κατά δύο χρόνια το..

προκαταρκτικό, απροσδιόριστο σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία εγκατέλειψε τα καθήκοντά της τον Μάιο.

Στην πρόταση που επιδιώκει να πληροί τα πρότυπα εκπομπών που ονομάζεται Euro 6d, η κυβέρνηση είπε ότι η προτιμώμενη επιλογή της θα ήταν να μειώσει τα αρωματικά στη βενζίνη 95 RON ανώτερης ποιότητας στο μέγιστο 35%, χωρίς αλλαγή σε βενζίνη 91 RON και 98 RON.

Το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο Βιομηχανιών Αυτοκινήτου (FCAI) έχει δηλώσει εδώ και καιρό η Αυστραλία χρειάζεται καύσιμα υψηλότερης ποιότητας για να ωθήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να στείλουν στη χώρα τα πιο πρόσφατα μοντέλα τους.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε μερικά από τα χειρότερης ποιότητας βενζίνη στον προηγμένο κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FCAI, Τόνι Βέμπερ.

Χαιρέτισε το βήμα για τη βενζίνη 95 RON, αλλά είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι άλλες ποιότητες.

Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην προτιμώμενη επιλογή της, είπε ότι θα παράσχει 26 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (17 εκατ. δολάρια) το καθένα στην Ampol και τη Viva για να αναβαθμίσουν τα διυλιστήρια τους στο Lytton και στο Geelong, αντίστοιχα, για να ανταποκριθούν στο νέο πρότυπο.

Αυτή η βοήθεια θα προστεθεί στα 125 εκατ. δολάρια Αυστραλίας που η κυβέρνηση παρέχει σε κάθε ένα από τα διυλιστήρια για να αναβαθμίσουν τα εργοστάσιά τους για να παράγουν βενζίνη εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο μέχρι το τέλος του 2024.

Οι απαντήσεις στην πρόταση αναμένεται να δοθούν έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Ένας εκπρόσωπος της Viva είπε ότι το διυλιστήριο θα χρειαστεί χρόνο για να επανεξετάσει τις επιλογές της κυβέρνησης.

Ένας εκπρόσωπος της Ampol είπε ότι η εταιρεία προσβλέπει στην οριστικοποίηση των σχεδίων για τα αρωματικά τους επόμενους μήνες.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου