Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

CNOOC: Σύντομα το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη Γουιάνα

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή της Κίνας, CNOOC, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις προσεχείς ημέρες το πρώτο της φορτίο από την υπεράκτια πλατφόρμα Liza της Γουιάνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος σε θέματα ενέργειας της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Η κινεζική εταιρεία κατέχει το 25% στο πεδίο Stabroek ως μέρος της κοινοπραξίας με τις ExxonMobil και Hess Corp. Η κοινοπραξία ξεκίνησε..
την παραγωγή πετρελαίου στο πολλά υποσχόμενο πεδίο Stabroek, στη Γουιάνα, τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν από τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς στο συγκεκριμένο πεδίο εντοπίστηκαν πάνω από 8 εκατ. βαρέλια ανακτήσιμου πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία και θα μπορούσαν να αλλάξουν άρδην την οικονομική στρατηγική της χώρας.

Το δεξαμενόπλοιο «New Melody» αναμένεται να φορτώσει περίπου 1 εκατ. βαρέλια γλυκού, ελαφρού πετρελαίου από την πλατφόρμα Liza, όταν αυτό καταφθάσει στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Refinitiv Eikon, η εν λόγω φόρτωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου από το FPSO της κοινοπραξίας, το οποίο βρίσκεται 118 μίλια από τις ακτές της Γουιάνα.

Το «Νew Melody», με μεταφορική ικανότητα 2 εκατ. βαρελιών πετρελαίου, αναχώρησε την Τετάρτη 18 Μαρτίου από το λιμάνι Covenas της Κολομβίας έμφορτο με 1,1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Μάλιστα το εν λόγω VLCC αποτελεί το πέμπτο δεξαμενόπλοιο που θα φορτώσει πετρέλαιο από τη Γουιάνα. Η ExxonMοbil, η οποία κατέχει το 45% του πεδίου Stabroek, έχει υποδεχτεί δύο φορτία 1 εκατ. βαρελιών έκαστο από τη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου