Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Gastrade: Έκλεισε με μεγάλη επιτυχία το market test για το FSRU στην Αλεξανδρούπολη

Από το worldenergynews.gr
Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 24 Μαρτίου 2020 η δεύτερη, δεσμευτική φάση του market test για τη δέσμευση δυναμικότητας στον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης, έργο που αναπτύσσεται από την Ελληνική εταιρεία κοινής ωφέλειας Gastrade A.E.

Με δεσμευτικές προσφορές που στο σύνολο..
τους έφθασαν μέχρι και τα 2,6 δισ. κυβικά μέτρα ανά έτος, τόσο Ελληνικές όσο και Διεθνείς εταιρείες εμπορίας φυσικού αερίου, αλλά και τελικοί καταναλωτές, σφράγισαν το ενδιαφέρον τους για τη δέσμευση δυναμικότητας επαναεριοποίησης στον πλωτό τερματικό σταθμό. Οι ποσότητες αυτές θα παραδίδονται στο Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και θα διοχετεύονται στις αγορές της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ανταπόκριση της αγοράς στο market test του LNG Αλεξανδρούπολης υπήρξε άκρως ικανοποιητική και ξεπέρασε κατά πολύ εκείνη που εκδηλώθηκε σε πρόσφατες αντίστοιχες περιπτώσεις νέων έργων στην περιοχή μας.

«Το εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα της δεύτερης, δεσμευτικής φάσης, του market test για το έργο της Αλεξανδρούπολης και η συμμετοχή πολύ σημαντικών ενεργειακών ομίλων της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη, αποτελεί το πλέον ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου και εν τέλει για την ενεργειακή αναβάθμιση, την ασφάλεια και τον ενεργειακό πλουραλισμό στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη συνολικά και αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις σταθερές βάσεις πάνω στις οποίες έχει δομηθεί η συγκεκριμένη επένδυση» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Gastrade.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία του market test διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Γραμμές για τη διαχείριση και την κατανομή της δυναμικότητας που εγκρίθηκαν από την ΡΑΕ όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 36 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2009/73/ΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου