Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η Φινλανδία άνοιξε το μεγαλύτερο τερματικό σταθμό LNG στη Σκανδιναβία

Από το worldenergynews.gr
Το τερματικό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Manga της Φινλανδίας ύψους 110 εκατομμύρια ευρώ έχει ανοίξει πλήρως μετά από ένα χρόνο καθυστέρησης του έργου, ανέφερε η τεχνική εταιρεία Wartsila και ο ιδιοκτήτης Gasum την Τρίτη 11/6/2019.

Ο Manga, ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή των Σκανδιναβικών χωρών με χωρητικότητα..
αποθήκευσης 50.000 κυβικών μέτρων, άρχισε να λαμβάνει ορισμένες αποστολές τον Νοέμβριο του 2017, αλλά τώρα είναι έτοιμος για πλήρεις εμπορικές συναλλαγές μετά από ένα επιπλέον έτος δοκιμών.

Εκπρόσωπος της Wartsila δήλωσε στο Reuters ότι η περίοδος δοκιμών είχε παραταθεί λόγω κάποιων προσαρμογών που χρειάστηκε η εγκατάσταση, αλλά αρνήθηκε να προσδιορίσει τη φύση των επιπλέον έργων.

Ο τερματικός σταθμός περιλαμβάνει εγκαταστάσεις εκφόρτωσης, αποθήκευσης, διανομής αγωγών, 
επαναεριοποίησης, φόρτωσης φορτηγών και ανεφοδιασμού πλοίων, ανέφερε η Wartsila, η οποία θα διατηρήσει την εγκατάσταση για 10 χρόνια.

Θα προμηθεύσει LNG σε χαλυβουργεία, πλοία και τοπικές βιομηχανίες στη Φινλανδία και τη Σουηδία. Οι χαλυβουργικές εταιρείες Outokumpu και SSAB, που συμμετέχουν εξ ολοκλήρου στη μονάδα μαζί με το Gasum και την EPV Energy, είναι μεταξύ των πελατών της.

Βρίσκεται κοντά στο βόρειο φινλανδικό λιμάνι Tornio, και έχει λάβει προμήθειες από τη νέα μονάδα παραγωγής μικρής κλίμακας LNG της Novatek στο λιμάνι της Βαλτικής στη ρωσική  Βαλτική Θάλασσα της Ρωσίας και θα λάβει επίσης φορτία από τη Νορβηγία.

Η Outokumpu είχε ανακοινώσει  προηγουμένως ότι η παραλαβή LNG μέσω του Tornio θα βοηθούσε στη μείωση των εκπομπών της και στη μείωση του κόστους παραγωγής λόγω των πιο σταθερών τιμών ενέργειας.

"Η ανάπτυξη του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου υποστηρίζει σημαντικά τους στόχους εκπομπών της Φινλανδίας καθώς και ολόκληρης της Σκανδιναβίας", ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της Gasum για το φυσικό αέριο και το  LNG Kimmo Rahkamo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου