Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η Exxon προχωρεί στην ανάπτυξη έργων πετρελαίου στην Αργεντινή

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε την Τρίτη11/6/2019 ότι προχώρησε σε ένα έργο ανάπτυξης πετρελαίου στην Αργεντινή το οποίο θα μπορούσε να παράγει μέχρι και 55.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boepd) εντός πέντε ετών.

Το έργο θα περιλαμβάνει..
90 πηγάδια, μια κεντρική μονάδα παραγωγής και υποδομή εξαγωγής που συνδέεται με αγωγούς και διυλιστήρια, ανέφερε η εταιρεία.

Η Exxon ξεκίνησε ένα πιλοτικό έργο στην περιοχή Bajo del Choique-La Invernada 99.000 στρεμμάτων, που βρίσκεται περίπου 114 μίλια βορειοδυτικά της πόλης Neuquén, το 2016 μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα μιας αρχικής εξερεύνησης.

Η ανάπτυξη της εταιρείας στην Αργεντινή ήταν αργή λόγω πολλών λόγων, συμπεριλαμβανομένων της γεωγραφικής απόστασης της χώρας από τις επιχειρήσεις σχιστόλιθου των ΗΠΑ καθώς και κυβερνητικών ελέγχων στις τιμές του φυσικού αερίου.

Ωστόσο, η χώρα χορήγησε τον περασμένο μήνα άδειες για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων σε 18 περιοχές εκτός της νότιας ακτής της σε εταιρείες όπως η Exxon, προκειμένου να ενισχύσει τα αποθέματά της, τα οποία μειώθηκαν την τελευταία δεκαετία λόγω κανονισμών που αποθάρρυναν τις ξένες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα.

Εάν η επέκταση είναι επιτυχής, η Exxon δήλωσε ότι θα μπορούσε να επενδύσει σε μια δεύτερη φάση του μπλοκ, η οποία θα μπορούσε να παράγει μέχρι και 75.000 boepd.

Η ExxonMobil Exploration Argentina εκμεταλλεύεται το μπλοκ και κατέχει ποσοστό 90%, ενώ η Gas y Petróleo del Neuquén κατέχει το υπόλοιπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου