Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Καρκινοβατεί ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τους υδρογονάνθρακες – Νέα παράταση αποφάσισε το ΥΠΕΝ

Από το energypress.gr
Από παράταση σε παράταση πάει η  προετοιμασία των προτάσεων αναθεώρησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου παραχωρήσεων δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γ. Σταθάκης έδωσε εκ νέου παράταση στην Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό, προκειμένου να του υποβάλει τα πορίσματά της.

Μετά και την νέα..
παράταση, ο Γ. Σταθάκης αναμένει πλέον τα πορίσματα των εργασιών της Ομάδας Εργασίας μέχρι τις 30 Μαΐου.

Η Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 2018 και η αρχική υπουργική απόφαση για τη σύστασή της προέβλεπε ότι θα υπέβαλε τα πορίσματα των εργασιών μέχρι τις 30 Απριλίου 2018.

Στη συνέχεια, με νέα υπουργική απόφαση, δόθηκε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με τη συγκεκριμένη ημερομηνία να περνάει άπρακτη και να δίνεται εκ νέου παράταση.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ αυτών των παρατάσεων δόθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, με τη νέα υπουργική απόφαση.

Από τη μεριά του υπουργείου δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο λόγος που η Ομάδα Εργασίας αδυνατεί να ολοκληρώσει εντός των προθεσμιών τις εργασίες της και να υποβάλλει τα πορίσματά της.

Αυτό που επισημαίνεται, πάντως, από την πλευρά του ΥΠΕΝ, είναι ότι παραμένει δεσμευμένο στο στόχο να ικανοποιήσει την διαπιστωμένη από τους εμπλεκόμενους φορείς και ενδιαφερόμενες εταιρείες ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Το σημείο κλειδί φαίνεται πως είναι η αποδοχή από μεριάς του ΥΠΕΝ ότι ο εκσυγχρονισμός αυτός θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους όρους και τις διαδικασίες παραχώρησης των σχετικών δικαιωμάτων που κατέχει το ελληνικό δημόσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου