Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση Γιώργου Αρβανιτίδη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Όμιλο ΔΕΠΑ


Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εταιρίες του Ομίλου ΔΕΠΑ και η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο του ΥΠΕΝ, επιβεβαιώνει τη σοβαρότατη αναταραχή που επικρατεί ενόψει της προαναγγελθείσας κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη διάσπαση και την πώληση της ΔΕΠΑ.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στις εταιρίες του Ομίλου, και οι εμπλοκές που παρουσιάζονται..
ανά την Ελλάδα στην τροφοδότηση εκ μέρους της ΔΕΔΑ και στις επεκτάσεις των δικτύων, είναι θέματα που απασχολούν τον τομέα του φυσικού αερίου στη χώρα μας και χρήζουν σοβαρών και αποτελεσματικών απαντήσεων.

Προ αυτής της κατάστασης εύλογα διερωτόμαστε αν οι εταιρίες του Ομίλου οδηγούνται βάση σχεδίου στην απαξίωσή τους, προκειμένου να πουληθούν έναντι χαμηλού τιμήματος. Η μεθοδολογία δε της διάσπασης της ΔΕΠΑ και οι διαδικασίες που φαίνεται να προκρίνονται μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα ακόμα αδιέξοδο τύπου «αποεπένδυσης» της ΔΕΗ.

Για τους λόγους αυτούς καλώ τον Υπουργό ΠΕΝ κο Σταθάκη να καταθέσει το σημαντικό αυτό νομοσχέδιο σε χρόνο ώστε να μας δοθεί η ευχέρεια να το μελετήσουμε και να διατυπώσουμε τις απόψεις μας, χωρίς να έρθει με κατεπείγουσες διαδικασίες, επικαλούμενος πίεση χρόνου, η οποία θα οφείλεται στις δικές τους καθυστερήσεις.

Τον καλώ επίσης να διασφαλίσει την διαφάνεια και τη φερεγγυότητα των διαγωνισμών για την άμεση έναρξη κατασκευής των δικτύων αερίου στην περιφέρεια και να αποτρέψει την  επιδίωξη μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του έργου της εγκατάστασης δικτύων διανομής σε 18 πόλεις της χώρας, αφού το έργο αυτό είναι εθνικής σημασίας που ουσιαστικά ξεκίνησε το 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου