Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΛΚΕ

 

Συναδέλφισσες, οι

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες μετά το Δ.Σ. του Σωματείου (19.12.2018), θεωρήσαμε σωστό να αφήσουμε να εξελιχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 27 και 28 Νοεμβρίου, όσο ποιο πετυχημένα μπορούσαν και μετά να σας ενημερώσουμε για τα όσα συνέβησαν πραγματικά στο διάστημα αυτό και ποιες είναι οι θέσεις, οι ενστάσεις και οι διαφωνίες μας στα σοβαρά θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ.

Ιδιωτικοποίηση

Έγινε επιτέλους ενημέρωση αν..
και αποσπασματική (για πρώτη φορά δόθηκαν έγγραφα και κάποια στοιχεία στα μέλη του Δ.Σ.), από το προεδρείο του Σωματείου για όσα έκανε όλο αυτό το διάστημα των 7 μηνών από την εκλογή του νέου Δ.Σ.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό που όλος ο κόσμος το βλέπει πλέον. Από χαρτιά, δοξολογίες και ανακοινώσεις καλά πάμε, όμως τίποτα που να τους δυσκολεύει πραγματικά και το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ προχωράει ανεμπόδιστο… Προχωρούν και εμείς περιοριζόμαστε μόνο σε καταγγελίες!!

Οι νομικές κινήσεις από μόνες τους (που κανείς δεν τις ξέρει ακόμη, ούτε τα μέλη του Δ.Σ.) που τόσο διαφημίζουν πως θα ανατρέψουν τα πάντα!!, δεν βγάζουν αποτέλεσμα χωρίς κινητοποιήσεις και γεγονότα που το Σωματείο πρέπει να δρομολογεί  όπως τους προειδοποιούσαμε από την αρχή.

Αλλά όταν έπρεπε να είμαστε στο ΤΑΙΠΕΔ, στο άνοιγμα των προσφορών, το προεδρείο πήγαινε στην Ελευσίνα κάνοντας συγκεντρώσεις των 30 ατόμων!!! Και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας!!!

Όταν έπρεπε να είμαστε στους δρόμους, το προεδρείο επέλεξε μόνο τον δρόμο των δικηγόρων του εφησυχασμού και της απραξίας για τους εργαζόμενους. Τα ενημερωτικά φυλλάδια που έπρεπε να είναι μια διαρκής δράση των μελών του Σωματείου, κράτησε για 2 μέρες στις γιορτές και τα περισσότερα τα έδωσαν σε εργολάβο να τα μοιράσει!!! Και κανείς δεν μας πήρε στα σοβαρά…

Όσο για την τελευταία απεργία που αποφάσισαν μετά από μήνες αδράνειας, την «έκρυψαν» πίσω από την απεργία της ΓΣΕΕ!!! Και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας!!!

Μετά δε από τις δικές μας πιέσεις, το μόνο που δέχθηκαν είναι να γίνει Γενικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο για να μας ενημερώσει και ο Δικηγόρος!!! Φυσικά ήταν υποχρεωμένοι να καλέσουν το Γεν. Συμβούλιο για τις πιθανές αλλαγές που θα γίνουν στα ασφαλιστικά προγράμματα, αφού πρέπει μέσα στον Δεκέμβριο να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί και οι διαδικασίες που απαιτούνται. Φυσικά ούτε για το θέμα των ασφαλιστικών προγραμμάτων υπάρχει ενημέρωση, πέρα από την στενή ομάδα του προεδρείου και μάλλον ούτε καν όλοι τους!!!

Συναδέλφισσες, οι

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους μας, πως τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες δεν πρέπει να τις κάνουμε για εσωτερική κατανάλωση, ούτε για να πιέσουμε την Διοίκηση των ΕΛΠΕ. Ο μόνος στόχος είναι να πιέσουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συναινούν στο έγκλημα, αλλά και να ενημερώσουμε και να ενεργοποιήσουμε την κοινή γνώμη ενάντια στο ξεπούλημα.
Γι’ αυτό και επιμένουμε για κινητοποιήσεις τώρα, αν και έχουμε ήδη αργήσει… Γι’ αυτό και πιέσαμε με επιστολές και καλέσματα για έκτακτα Δ.Σ., Γεν. Συμβούλια και Συνελεύσεις. Γι’ αυτό και επιμένουμε για ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και για ουσιαστική και διαρκή συστράτευση με σωματεία και κλάδους που έχουν τον ίδιο στόχο, όπως τα άλλα σωματεία του ομίλου ΕΛΠΕ, των εργολαβικών, της ΔΕΗ, του Νερού κλπ.

Αντίθετα το προεδρείο επιλέγει να κινείται μόνο του και να ζητάει υποκριτικά εκ των υστέρων και επιλεκτικά συμπαράσταση!!! Και κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά!!!

Και το χειρότερο, γενικεύεται η εντύπωση στους συναδέλφους πως το ξεπούλημα είναι τελειωμένο και το προεδρείο μοιάζει να σιγοντάρει με όσα λέει και όσα δεν κάνει!! Και αυτό είναι εγκληματικό και οφείλουν οι εργαζόμενοι να το ανατρέψουν πριν είναι πολύ αργά…

Προσλήψεις, ασφάλεια και καθημερινότητα

Σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία εξελίσσονται και οι διαδικασίες πρόσληψης για την κάλυψη μέρους των αναγκών σε προσωπικό, μια διαδικασία που καρκινοβατεί μήνες τώρα και από ότι μαθαίνουμε οι λόγοι έχουν να κάνουν και με … «καυγάδες» του προεδρείου, στην προσπάθειά τους να βάλουν «ημετέρους», αλλοιώνοντας διαδικασίες και κριτήρια (με ανοχή κάποιων διευθυντών;;).

Εμείς  το λέμε καθαρά, προς όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως όμως προς την Διοίκηση των ΕΛΠΕ. Μην εκφυλίζετε τις διαδικασίες. Σεβαστείτε τις προσπάθειες και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων που δικαιούνται τουλάχιστον μια αξιοκρατική αντιμετώπιση.

Υπηρεσιακό: (Επιτέλους!!)

Πρέπει να τελειώνει επιτέλους η πρακτική, να έχουμε ένα (1) υπηρεσιακό το χρόνο, λόγω παρεμβάσεων και «παιχνιδιών» με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται έγκαιρα κενά και ανάγκες (π.χ. επιπλέον προσλήψεις). Κάτι που προβλέπει και η συμφωνία του 2016 (τρεις μήνες πριν προκύψουν τα κενά!!!).

Ας μην αναρωτιούνται μετά, όταν οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται την ιεραρχία της εταιρείας. Οι ίδιοι υποσκάπτουν το κύρος τους, το κύρος των διαδικασιών, προβληματίζοντας τον κόσμο ακόμη και για αποφάσεις (π.χ. προαγωγές) που έπρεπε να έχουν γίνει πολύ καιρό πριν, αλλά και μη δίνοντας λύση σε πολλά χρονίζοντα προβλήματα, αφήνοντας χώρο και χρόνο σε πολλούς «πρόθυμους» να το παίζουν «διαπλεκόμενοι παράγοντες» πουλώντας ψεύτικες «εκδουλεύσεις» στους εργαζόμενους.

Και σας ξαναρωτάμε. Τι κάνετε με τις δεσμεύσεις σας του 2016;
Που είναι οι προσλήψεις των εργολαβικών συναδέλφων μας που τόσα χρόνια δουλεύουν μαζί μας και είναι αιχμάλωτου των εργολάβων; Πότε και με ποια κριτήρια θα υλοποιηθούν;

Πότε θα σταματήσει το αίσχος της εργολαβοποίησης
Σας ικανοποιούν οι εκβιασμοί, οι μειώσεις μισθών (που ήταν έτσι κι αλλιώς μικροί) στα όρια της πείνας, οι αδικαιολόγητες απολύσεις, οι επιλεκτικές πληρωμές με κουπόνια και αυτά μαύρα και κρυφά!!! Για να κερδίσετε τι;; Πόσο επηρεάζουν τα λίγα ευρώ του μισθού τους την πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων (φέτος θα φτάσει το 1 Δις!!) κερδοφορία σας; Σταματήστε τώρα να ανέχεστε τέτοιους εργολάβους στα ΕΛΠΕ.

Αλλά πού είναι το Σωματείο μας σε όλα όσα συμβαίνουν; Πού είναι η αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας; Μήπως η συγκαλυμμένη στήριξη σε εργολάβους είναι η νέα στάση του προεδρείου Σωματείου; Μήπως η μόνη τους έγνοια είναι να μοιράζουν επιλεκτικά υποσχέσεις για ρουσφέτια, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων, αλλά και απειλές σε όσους έχουν την αξιοπρέπεια και την δύναμη να υπερασπίζονται το δίκιο τους και την ζωή τους;
Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει τώρα. Και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει.

Κύριοι της Διοίκησης, είστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσετε την συμφωνία του 2016.

Κενά στην παραγωγή ήδη υπάρχουν, πρόσφατες ασθένειες, προαγωγές και αποχωρήσεις από τις μονάδες επιβάλουν να εφαρμοστεί η συμφωνία του 2016 για την άμεση κάλυψη των αναγκών όποτε προκύπτουν.
Να ολοκληρώσετε τις προσλήψεις των έξτρα χειριστών για να μπορεί να γίνεται σωστή εκπαίδευση μέσα στο πρόγραμμα και να σταματήσουν τα 12ωρα, προϋπόθεση για να δουλεύουμε με ασφάλεια στις μονάδες.

Να καλυφθούν τα κενά στα υπόλοιπα τμήματα (συντήρησης, υποστήριξης κλπ.)

Να συνταχθούν ολοκληρωμένες και σωστές περιγραφές θέσεων εργασίας. Να σταματήσει η αυθαιρεσία κάποιων στελεχών, που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και ελλείψεις και το παίζουν εξουσιαστές…

Να ολοκληρωθούν – διορθωθούν οι Διαδικασίες Λειτουργίας και Ασφαλείας και να διορθωθούν οι αδυναμίες τους σε σχέση με τα οργανογράμματα και τα προγράμματα εργασίας. Είναι ζήτημα ασφαλούς και ορθολογικής λειτουργίας.

Όσο για το προεδρείο του Σωματείου, ας σταματήσουν να δοξάζουν τον εαυτό τους ψάχνοντας «οπαδούς» και ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα. Και αν αποφάσισαν να ασχοληθούν με Περιφερειακές, Βουλευτικές ή όποιες άλλες εκλογές θέλουν, ας μην το κάνουν στις πλάτες των εργαζομένων και του Σωματείου Γιατί στο τέλος για όλα έρχεται η ώρα της αλήθειας. Ας το έχουν στο νου τους όλοι, πως τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι, όπως για παράδειγμα η ανάθεση της εργολαβίας για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων του Σωματείου, σε αυτόν που έδωσε προσφορά διπλάσιου σχεδόν κόστους από τον δεύτερο!!!, λέγοντας  ψέματα στα μέλη του Δ.Σ. πως τάχα ήταν μειοδότης!!! Εμείς το καταψηφίσαμε γιατί δεν είχαμε ούτε καν την προσφορά, πόσο μάλλον την σύμβαση στα χέρια μας και όταν μας δόθηκε (μετά το τέλος του Δ.Σ. φυσικά) δεν πιστεύαμε στα μάτια μας για το θράσος του προεδρείου!!  Να προσπαθεί  να πείσει ΟΛΑ τα Μέλη του Δ.Σ. πως το ακριβότερο (διπλάσια τιμή!!!) είναι το οικονομικότερο!!!

Συνάδελφοι του Δ.Σ. τα χρήματα του Σωματείου οφείλετε να τα σέβεστε. Όσοι από εσάς δεν είστε γνώστες του…. «ΦΠΑ της Αγγλίας»!!! και «παραπλανηθήκατε»!!!, έχετε υποχρέωση προς τα μέλη του Σωματείου να το καταγγείλετε ανοιχτά. Σε κάθε άλλη περίπτωση είστε συνυπεύθυνοι.

Συναδέλφισσες, οι

Δυστυχώς οι συνέταιροι του προεδρείου, αποτελούν μια θλιβερή αλλά και επικίνδυνη «συμμαχία», που πορεύονται με ψέματα και κρυφές ατζέντες, ελπίζοντας να κοροϊδεύουν τον κόσμο διαρκώς…
Να ξέρουν όμως πως αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι, γιατί είναι πολύ κρίσιμοι οι καιροί για να ανέχονται τυχοδιωκτισμούς και βρώμικα παιχνίδια προσωπικών και κομματικών μηχανισμών και συμφερόντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου