Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για Συνέντευξη Τύπου

Από το pseep.gr
Στις 24/10/18 το Πανελλήνιο Σωµατείο Εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη. Το παρόν έδωσαν η Πανελλήνια Οµοσπονδία Ενέργειας καθώς και όλα τα Σωµατεία του Οµίλου.

Η Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Συνδικάτων INDUSTRIAL που εκπροσωπεί 7 εκ. εργαζόµενους στη βιοµηχανία στην Ευρώπη, εξέφρασε µε επιστολή του Γεν. Γραµµατέα της, την αλληλεγγύη και τη συµπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα µας.

Τη Συνέντευξη τίµησε µε την παρουσία του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κος Ι. Παναγόπουλος ο οποίος επανέλαβε την πλήρη ..
στήριξη της Συνοµοσπονδίας στον δίκαιο αγώνα των εργαζοµένων των ΕΛΠΕ για την αποτροπή της περαιτέρω Ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ συν. Π. Οφθαλµίδης καθώς και ο Γεν. Γραµµατέας συν. Κ. Παπαγιαννόπουλος, οι οποίοι ανέπτυξαν το τρίπτυχο του αγώνα των εργαζοµένων (συνδικαλιστικό, επικοινωνιακό, νοµικό) και ανέλυσαν όλες τις πτυχές των επιπτώσεων που θα έχει το ξεπούληµα των ΕΛΠΕ, τόσο σε εθνικό, κοινωνικό αλλά και σε επίπεδο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.
Τις νοµικές ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, ανέπτυξε ο Νοµικός Σύµβουλος του Σωµατείου µας κος Κων. Τοκατλίδης, ο οποίος τόνισε ότι η νοµοθετική ρύθµιση την οποία φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να ξεπεραστούν τα νοµικά, θεσµικά και ουσιαστικά προσκόµµατα που ανακύπτουν από την παρούσα διαδικασία της πώλησης δεν θα λύσει το πρόβληµα. Η νοµοθεσία είναι ευρωπαϊκή:
Η οδηγία της ΕΕ αποτελεί δεσµευτικό µέτρο και τροποποιείται µόνο µε νέα οδηγία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχει αυξηµένη τυπική ισχύ και ακόµη και αν τροποποιηθεί η ελληνική νοµοθεσία, αυτό δεν λύνει το ζήτηµα κύρους, εάν η ελληνική νοµοθεσία δεν είναι συµβατή µε την οδηγία της ΕΕ. Μάλιστα εάν το ελληνικό θεσµικό πλαίσιο αλλάξει µε τρόπο µη συµβατό προς το δίκαιο της ΕΕ, τότε θα αντιβαίνει και πάλι στο Ευρωπαϊκό ∆ίκαιο όπως συµβαίνει και τώρα που δεν έχει τροποποιηθεί. Η ελληνική πλευρά µπορεί να κάνει απλώς κάποιες παρεµβάσεις τεχνικής φύσεως σε επιµέρους θέµατα, αλλά όχι να µεταβάλει τους εφαρµοστέους κανόνες που είναι ευρωπαϊκής προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου