Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Έτοιμη και για το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ η Energean – Eνημέρωση επενδυτών για Ισραήλ, Πρίνο και Μαυροβούνιο

Από το energypress.gr
Το επόμενο μεγάλο βήμα στα επενδυτικά της σχέδια αναμένεται να κάνει η Energean Oil & Gas εισάγοντας τις μετοχές της και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Η παράλληλη εισαγωγή τοποθετείται χρονικά προς το τέλος του Οκτωβρίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται και στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. ΗEnergean Oil & Gas, όμως, δεν σταματά εδώ.

Ομάδα αναλυτών κι επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ είχε..
την ευκαιρία να επισκεφθεί και να περιηγηθεί από στελέχη της εταιρίας στον Πρίνο, όπου η Energean ξεκίνησε να χτίζει το επενδυτικό της όραμα αλλά και το Ισραήλ, στη χώρα με τα μεγάλα της οπλοστάσια… τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν. Οι αναλυτές κι επενδυτές ενημερώθηκαν για την πορεία του γεωτρητικού προγράμματος παραγωγής στον Πρίνο της Καβάλας, την πρόοδο του επενδυτικού σχεδίου ύψους 1,6 δις. δολ. των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν, ενώ είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την ισραηλινή αγορά ενέργειας και τις προοπτικές εξαγωγές φυσικού αερίου από τη χώρα. Παράλληλα, επισκέφθηκαν και το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ.  

Η ομάδα των έκανε τις επιτόπου επισκέψεις με αφορμή την παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της Energean και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, τοποθετείται στις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου.

Οι αναλυτές κι επενδυτές βρέθηκαν στον Πρίνο, εκεί που ξεκίνησαν όλα για την ελληνική Energean Oil & Gas, αναδεικνύοντας την, ως τη μοναδική εταιρία παραγωγό πετρελαίου της χώρας.

Σήμερα, κι αφού από τον Σεπτέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν εννέα γεωτρήσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο στο Πεδίο Έψιλον. Η πρώτη διενεργείται οριζόντια από την εξέδρα Alpha. Εκτελείται από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο Energean Force. Αναμένεται να δώσει παραγωγή στις αρχές του 2019. Η δεύτερη γεώτρηση, κάθετη, εκτελείται από το γεωτρύπανο  GSP Jupiter. Το μισθωμένο γεωτρύπανο θα εκτελέσει συνολικά τρεις γεωτρήσεις στο κοίτασμα Έψιλον, πάνω στις οποίες θα προσαρμοστεί η νέα εξέδρα Lamda, ώστε να ξεκινήσει και από αυτές η παραγωγή. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έλαβαν οι αναλυτές κι επενδυτές από την Energean, ο μέσος όρος παραγωγής τρίτου τριμήνου ήταν 4.100 βαρέλια ημερησίως, ενώ η εκτίμηση για τον μέσο όρο της χρονιάς είναι μεταξύ 4.000 και 4.250 βαρέλια την ημέρα.

Στο μέτωπο του Ισραήλ, οι επενδυτές και αναλυτές ενημερώθηκαν ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2021 προγραμματίζεται η πώληση φυσικού αερίου σε βιομηχανίες και παραγωγούς ρεύματος. Σύντομα δε, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της μονάδας FPSO που θα αναπτύξει τα κοιτάσματα, έχοντας δυναμικότητα 8 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο. Η Energean, που έχει ήδη κλείσει συμβόλαια πώλησης αερίου 4,2 δισ. κ.μ. στην ισραηλινή αγορά, σχεδιάζει να προχωρήσει και σε ερευνητική γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς τον Μάρτιο του 2019. Πριν από μέρες, επίσης, επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την εξαγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο.

Τα στελέχη της εταιρίας πληροφόρησαν την επενδυτική ομάδα και για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη σεισμική έρευνα τριών διαστάσεων στα δύο θαλάσσια οικόπεδα στο Μαυροβούνιο, η οποία έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου