Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η προσπάθεια της πρώτης "αριστερής" κυβέρνησης της χώρας για το εγκληµατικό ξεπούληµα των ΕΛΠΕ συνεχίζεται µε αµείωτη ένταση.

Πίσω από το πέπλο της σιωπής που έντεχνα υφαίνουν οι επιτελείς του "ιδεολόγου" υπουργού τις τελευταίες µέρες, στήνεται ένας ολόκληρος µηχανισµός αποτελούµενος από νοµικούς, παράγοντες της αγοράς, οικονοµολόγους αλλά και κοράκια της δηµοσιογραφίας.

Όλοι οι παραπάνω έχουν ως µοναδικό στόχο να προλάβουν..
τις εξελίξεις πριν τους προλάβουν οι εξελίξεις. Άλλωστε όπως ξεκαθάρισε ο “αριστερούλης” υπουργός η συγκεκριµένη κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία "να προλάβει να κάνει την πώληση".

Όπως σας είναι γνωστό, από την πρώτη στιγµή που αναλάβαµε τις τύχες του Σωµατείου µας, σε συνεργασία µε τα άλλα Σωµατεία του Οµίλου, την Οµοσπονδία, τα Εργατικά Κέντρα αλλά και την ΓΣΕΕ, έχουµε ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ένας δίκαιος αγώνας ενάντια στο ξεπούληµα της εταιρείας. Με γνώµονα τα συµφέροντα των εργαζοµένων, τα δικαιώµατα των πολιτών της χώρας αλλά και την εθνική ασφάλεια της πατρίδας συνεχίζουµε τον σχεδιασµό µας και όπως σας ενηµερώσαµε µε το πρωινό ∆ελτίο Τύπου µας, σήµερα προσθέσαµε άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των νοµικών µας επιχειρηµάτων, µε την προσφυγή µας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Λονδίνου.

Είναι όµως τραγικό το γεγονός την στιγµή που όλοι οι εργαζόµενοι του Οµίλου συσπειρώνονται γύρω από το Σωµατείο και θέτουν εαυτούς στην διάθεση του αγώνα, κάποιοι "συνδικαλιστές" να διαλέγουν αυτή την στιγµή να θέσουν τις υπηρεσίες τους στην διάθεση της κυβέρνησης. 

∆εν µπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η στάση των "συνδικαλιστών" του σωµατείου των εργολαβικών συνάδελφων, οι οποίοι προκειµένου να υπηρετήσουν τους σχεδιασµούς της κυβέρνησης έφτασαν στο σηµείο να ανακοινώνουν ότι ''θα σταλούν επίσης επιστολές στους επίδοξους αγοραστές για να γνωρίζουν".

Την ώρα που όλοι οι εργαζόµενοι του Οµίλου δίνουµε την µάχη για να µην ξεπουληθούν τα ΕΛΠΕ στους δήθεν επενδυτές, αυτοί όχι µόνο θεωρούν δεδοµένη την πώληση αλλά είναι έτοιµοι να γίνουν και συνοµιλητές µε αυτούς που αποκαλούν αγοραστές!!!

Για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήµ», η παραπάνω στάση δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους "συνδικαλιστές" της στα ΕΛΠΕ µέσα από τους µηχανισµούς της στη διοίκηση της εταιρείας, την προβολή τους από την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ που ελέγχει. ∆εν είναι τυχαίο ότι µόλις τους ζητήθηκε έτρεξαν να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια τους. Όπως δεν είναι τυχαία και η στάση που έχουν κρατήσει µέχρι τώρα στο θέµα της Ιδιωτικοποίησης, ούτε έχει ξεχαστεί το γεγονός ότι στην τελευταία απεργία είχαν προκηρύξει τετράωρη στάση µε προτροπή στα µέλη τους να
µη συµµετέχουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ελληνική ιστορία βρίθει από παραδείγµατα ανθρώπων που πρόδωσαν τα πάντα µόνο και µόνο για να πετύχουν προσωπικούς στόχους και επιδιώξεις. Στην αρχή µπορεί όλα να τους πήγαιναν καλά, όµως όλοι τους είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, να γραφτούν στην ιστορία µε µελανά γράµµατα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου